Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnji prijedlog

Dioničar Dukata dao bi po 3000 kuna radnicima

Dukat
Davor Visnjic/PIXSELL
16.06.2017.
u 07:00

Pero Vlainić predlaže da se 
sa 3,5 milijuna kuna, 
od ukupno 143,5 milijuna kuna dobiti, nagradi radnike

Dvojica dioničara Dukata protive se prijedlogu Uprave da se lanjska dobit od 143,5 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit. Pero Vlainić, šesti dioničar sa 0,12 posto udjela, poslao je protuprijedlog za skupštinu dioničara sazvanu za 29. lipnja u kojem predlaže da se 3,5 milijuna kn dobiti izdvoji za nagradu od po 3000 kn svakome od 1175 radnika Dukata.

Za dividendu od 23 kn izdvojilo bi se 69 milijuna kn, a 70,9 milijuna kn bi se zadržalo, predlaže Vlainić. Isplatom dividende i nagrade radnicima obilježila bi se 10. obljetnica ulaska Lactalisa u vlasničku strukturu Dukata, obrazložio je Vlainić. Dioničar Domagoj Jukić predlaže da se cjelokupna lanjska dobit i zadržane dobiti iz prethodnih godina – 156,5 milijuna kn isplate dioničarima kao dividenda od 100 kn po dionici. Jukić predlaže i da se Upravi i NO-u ne dade razrješnica.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije