Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Crnogorci ipak vrlo optimistični oko jamstava za autocestu

Crnogorski mediji danas pišu kako je konzorcij na čelu s IGH i Konstruktorom u Podgoricu dostavio samo ponude banaka s kojima vodi pregovore.
11. veljače 2010. u 12:31 21 komentara 2 prikaza
radic
Foto: Pixsell

Predstavnici crnogorske Vlade  za HTV su i službeno potvrdili da je hrvatski građevinski konzorcij dostavio bankovna jamstva za izgradnju autoceste Bar - Boljane.

Radi se o bankovnim garancijama i one se analiziraju i ono što vam mogu reći, da sam vrlo optimističan prema krajnjem ishodu, rekao nam je Zoran Radonjić, predsjednik crnogorske komisije za natječaj.

Crnogorski mediji: Hrvati nisu dali jamstva, nego obećanje

Naime, jutros su crnogorski mediji prenijeli vijest kako Konstruktor i IGH nisu crnogorskoj Vladi podnijeli bankovna jamstva nego obećanje da će to učiniti do kraja mjeseca, što je nužno da bi zadržali posao u vezi s gradnjom autoceste Bar-Boljare.

Ni Željko Žderić, šef Konstruktora, ni Jure Radić, direktor IGH, danas nisu bili dostupni za komentar tih informacija, a Hanfa je obustavila trgovanje dionicama IGH i Tehnike, trećeg partnera u gradnji autoceste Bar-Boljare jer su zbog tih napisa pale cijene spomenutih dionica.

 Prije samo dva dana mediji u Hrvatskoj objavili su kako je crnogorsko ministarstvo prometa ustvrdilo da su Konstruktor i IGH predali jamstva koja omogućuju sklapanje financijskog ugovora o gradnji autoceste

Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • EUfan:

    Evo malo matematike. Prosječna cijena gradnje kilometra autoceste zvana Slavonika je bila 30 milijuna eura. Teren ravan i nezahtjevan. Pazi ovo. Autocesta Bar Boljare je na najgorem mogućem terenu. Sami viadukti i nadvožnjaci. A kad izračunaš cijenu po kilometru ispada ... prikaži još! 27 milijuna eura. Pa tko je onda lud? Naravno mi koji smo plačali kilometar autoceste u Hrvatskoj po duploj cijeni.

  • -obrisani-:

    Siguran sam da Jurina riječ vrijedi i više nego to jamstvo koje je obećao. Mora da je Jure dobro podmazivao ovih dana po crnogorskim strukturama......

  • -obrisani-:

    Sve je Crnogorcima dobro, samo da ne moraju sami radit. :)