Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imr hamburg

Brođani opskrbljuju svijet: Slavonska pamet za njemačko pivo

spremnik
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
09.07.2014.
u 11:00

Jednoj njemačkoj pivovari tvrtka iz Slavonskog Broda isporučit će više spremnika kapaciteta do 3000 kubika

Tvrtka IMR Hamburg Slavonski Brod sa svojim je partnerima uspješno ugovorila dva milijuna eura vrijedan posao isporuke i montaže više spremnika kapaciteta do 3000 kubičnih metara za jednu njemačku pivovaru. Nakon poslova u Africi riječ je o još jednom važnom projektu na kojemu će raditi pedesetak radnika. Pobijedivši na natječaju među širokim krugom kandidata, brodska je tvrtka još jednom pokazala kako je postala važan faktor u različitim vrstama industrogradnje na europskom i svjetskom tržištu.

– Hvala investitoru koji nas je prepoznao kao izvođača koji može brzo i efikasno riješiti zahtjevne i principijelne tehničke probleme složenije prirode. Zahvaljujući ovom poslu, proširit ćemo kapacitete i zaposliti 40 radnika, pretežito zavarivača i cjevara – rekao je direktor tvrtke Zoran Radić.

Tvrtka IMR Hamburg Slavonski Brod sastavni je dio IMR Hamburg grupe. Zapošljavaju između 150 i 180 djelatnika, a fokus aktivnosti usmjeren je na montažu i instalacije u energetskim, petrokemijskim i procesnim postrojenjima. Od početka ove godine Brođani rade i na poslovima montaže i inženjeringa te edukacije lokalne radne snage na izgradnji visokotlačnih cjevovoda u dvjema velikim termoelektranama u Južnoafričkoj Republici, Kusile i Medupi. Vrijednost ovog posla na godišnjoj razini iznosi od 20 do 25 milijuna eura.

– Lokalna zaposlenost u Južnoj Africi s našim se projektom znatno povećala. Među oko 2000 zaposlenih na ovim najvećim svjetskim gradilištima termoelektrana nalazi se i 113 naših radnika – rekao je Đuro Božanović, direktor predstavništva IMR Hamburga za jugoistočnu Europu.

Dodaje kako ova tvrtka, koja 98 posto poslova obavlja za inozemno tržište, radi i u još nekim termoelektranama i brodogradilištima u Njemačkoj i Nizozemskoj, a u završnoj je fazi i ugovaranje 75 milijuna eura vrijednog posla na Bliskom istoku.

>>Ova zaprešićka tvrtka uspješna je unatoč stagnaciji petrokemijske industrije

Komentara 3

Avatar Nexus
Nexus
08:36 11.07.2014.

Lijepo je da se radi, ali molim Vas prestanite sa tim bombasticnim naslovima samohvale. Koliko vidim na slici radi se o "obicnom spremniku" normativne kvalitete. Da je spremnik kojim slucajem napravljen od „T24“ 7CrMoVTiB10-10 onda bi se mogli hvaliti.

HR
Hrvatska3014
23:32 10.07.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije