Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše iskustvo

Sa psom htjela ući u bus, pa 'zaradila' bukvicu od vozača

Mirela Mahnet
22.04.2015.
u 11:00

Pas je imao brnjicu, putovnicu u kojoj je bilo upisano da je cijepljena, sve po propisima ZET-a, no vozaču to nije bilo dovoljno

Vožnju autobusom linije 220, koji je u nedjelju, 19. travnja u 13.30 kretao s Glavnog kolodvora, Zagrepčanka Mirela Mahnet upamtila je po vrlo neljubaznom i otresitom ponašanju vozača.

– Ulazila sam u autobus sa svojom kujicom Siom, bila je na povodniku i s brnjicom, kako nalaže ZET-ov pravilnik, a kupila sam joj i kartu. No, na samom ulazu vozač mi je vrlo neljubaznim tonom rekao: ''Ajmo gospodična, karta, brnjica, knjižica.'' Pokazala sam mu brnjicu, ali je on smatrao da nije ispravna i da ne smije biti crne boje – priča nam Zagrepčanka. Nakon toga, dodaje, pokazao je da nije upoznat s propisima koje je donijela tvrtka u kojoj radi.

– Prigovorio je zašto nemam knjižicu o cijepljenju, a ne putovnicu, a nakon što je otvorio prvu stranicu već je vikao na mene da moram imati potvrdu o cijepljenju – kaže M. Mahnet. Sve mu je uredno pokazala, a kad nije više znao što bi, dodaje, vrlo ljutitim tonom izjasnio se kako nije u redu da se životinje i ljudi voze zajedno. I izričito je tražio da ostanu na prvim vratima, gdje su smetale ostalim putnicima.

– Poštivala sam sve propise koje je ZET donio, nije mi ovo prva vožnja sa psom, ali ni prva takva reakcija vozača. Kako je gospodin bio jako neljubazan i vikao na mene, o svemu sam pismeno obavijestila i ZET. Tražim ime vozača, a razmislit ću i o nekim drugim potezima – kaže M. Mahnet. Iz ZET-a su odgovorili da nastoje utvrditi okolnosti i detalje događaja.

– Prije nego što zaprimimo izvješće vozača nezahvalno je komentirati slučaj. Putnici upućujemo ispriku ako je dovedena u neželjenu situaciju. Vjerujemo kako je opisano ponašanje izolirani slučaj te izražavamo žaljenje što pojedinci narušavaju ugled većine vozača koji savjesno i odgovorno rade svoj posao – kažu iz ZET-a. 

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar Grunf
Grunf
13:34 22.04.2015.

nemam psa,ali u tramvaju nekim ljudima nije mjesto. Em se ponašaju kao stoka,em smrde gore od stoke.

ST
stefj
15:16 22.04.2015.

Lijepo tužiti ZET, pa nek plaća vozač ili ZET za njega...

SA
satisatima
13:09 22.04.2015.

A niš čudno, nažalost. U Zagrebačkom el.tramvaju ionako rade mahom čobani kojima je prijekopotrebna edukacija; preko bontona do poznavanja pravilnika firme za koju rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije