Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Rekreativni kvart:

'Zašto zagrebački kvartovi izvan centra grada nemaju mogućnost organizirati Advent?'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
03.11.2021.
u 15:34

Volonteri iz udruge Rekreativni kvart najavili su kako očekuju pozitivan odgovor na žalbu koju su podnijeli Ministarstvu te da će se humanitarna manifestacija u Španskom ipak održati.

Proteklih dana udruga „Rekreativni kvart“ iz Španskog, poznata po brojnim humanitarnim manifestacijama koje su organizirali, naišla je, kako kažu, na nerazumijevanje gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet svezi organiziranja Adventa u kvartu.

Udruga je podnijela početkom listopada Uredu zahtjev za izdavanje rješenja za postavljanje komercijalnih kućica i bine za scenske nastupe školaraca i vrtićke djece iz Španskog, u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, od 27. studenog do 7. siječnja, u svrhu humanitarne manifestacije ,,Advent kod nas doma u Španskom".

"Navedeni zahtjev je odbijen prema Članku 25.st.1. koji propisuje da se lokacije-mjesta na površinama javne namjene za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge za uskrsne i božićne blagdane dodjeljuju javnim natječajem. S obzirom na navedeno, iz Ureda kažu da nemaju pretpostavki za pokretanje postupka, te odbijaju zahtjev Udruge", objašnjavaju.

Žalbe se, rečeno im je, ne dostavljaju njima nego Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, što je udruga predala.

"Kako stvari stoje, ova neprofitna organizacija koja je imala za cilj pomoći potresom stradalim obiteljima Zagreba koje se još uvijek nalaze u Hostelu Arena, njih 193., trebala se obratiti putem natječaja, a sam natječaj za područje njihove Gradske četvrti nije niti bio raspisan – to je razlog zašto Advent u Španskom nije dobio “zeleno svijetlo” gradskog Ureda. Postavlja se pitanje, na koji su se onda način oni (i svi ostali zainteresirani organizatori izvan centra grada) mogli kandidirati?", poručuju.

Volonteri iz udruge Rekreativni kvart najavili su kako očekuju pozitivan odgovor na žalbu koju su podnijeli Ministarstvu te da će se humanitarna manifestacija u Španskom ipak održati.

Komentara 1

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
15:51 03.11.2021.

Zašto zagrebački kvartovi izvan centra grada nemaju mogućnost organizirati skupove za svoje idole osuđene haške robijaše za ratne zločine i koncerte balkanskog plemenskog singera Marka Perkovića Thompsona?'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije