Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Za novo krilo psihijatrijske bolnice 17 milijuna kuna

Novi odjel imat će ukupno 65 kreveta za pacijente u dnevnoj njezi, a mnogo veći prostor zauzimat će prostorije stacionara i dnevne bolnice, poput dvorana za grupnu i individualnu terapiju
09. kolovoza 2012. u 15:45 1 komentara 20 prikaza
psihijatrijska bolnica vrapče
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Gradnja trećeg odjela psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan” u Jankomiru, površine 4224 četvorna metra, bit će gotova do kraja godine. Najavio je to danas gradonačelnik Milan Bandić obilazeći gradilište u koje je uloženo 17 milijuna kuna.

– Gradnja novog krila neće proširiti smještajne kapacitete bolnice, nego će, po uzoru na europske modele liječenja, pacijenti boraviti u bolnici preko dana, gdje će im biti osigurana dnevna njega. Navečer će biti sa svojim obiteljima – objasnio je Mate Mihanović, ravnatelj bolnice Sveti Ivan.

Tako će novi odjel imati ukupno 65 kreveta za pacijente u dnevnoj njezi, a mnogo veći prostor zauzimat će prostorije stacionara i dnevne bolnice, poput dvorana za grupnu i individualnu terapiju. Za gradnju šestog odjela, čija je vrijednost 30.000 kuna, raspisan je natječaj koji je u tijeku.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • LILLIT:

    To me ne cudi. Bandic se zeli rijesiti supruge Vesne, za koju znamo od koje bolesti pati. jadna Vesna!!!!