Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA IZBORE ?

VIDEO Propao pokušaj konstituiranje vijeća u zagrebačkoj Brezovici: 'Nažalost, bilo je prebjega'

Petra Balija
07.07.2021.
u 10:02

Pomutnju je napravio Nenad Žugaj, poznati hrvač-olimpijac koji je iz redova Bandićeve stranke "pretrčao" HDZ-u i ne želi podržati kandidatkinju iz stranke Milan Bandić 365 za predsjednicu vijeća GČ.

U Brezovici je danas propao drugi pokušaj konstituiranja vijeća gradske četvrti pa je time Brezovica na korak do novih izbora. Pomutnju je napravio Nenad Žugaj, poznati hrvač-olimpijac koji je iz redova Bandićeve stranke "pretrčao" HDZ-u i ne želi podržati Marinu Pucević, kandidatkinju iz stranke Milan Bandić 365 za predsjednicu vijeća GČ.

 

Marina Pucević, ujedno i predsjednica vijeća gradske četvrti Brezovica iz prošlog saziva, potvrdila je kako je propao drugi pokušaj. Navela je da su dali prijedlog da ona bude ponovo predsjednica, a da Tomislav Cavrić iz Mladi za Brezovicu bude potpredsjednik. 

- Uspjeli smo se tako dogovoriti, ali nas ostali ne podržavaju - kazala je i potvrdila kako je bilo prebjega. 

- Nažalost, bilo je. Jako sam s time razočarana. Nenad Žugaj nas je napustio i nije više s nama. To je mene osobno povrijedilo, ali i sve nas ostale vijećnike. Ostala sam bez toga bez svakog komentara. 

Na pitanje jesu li izgledni izbori, Pucević je navela kako jesu i da su oni za njih spremni. 

- Vladimir Iviček (HDZ) htio je biti predsjednik. Želio je da on na čelu četvrti bude prve dvije godine, a ja druge dvije. Mi se s tim nismo složili jer je taj prijedlog došao nakon ovog žetončića. To mi je tako bolno da ne znam kako bih to nazvala - ustvrdila je Pucević i dodala da je prije prvog konstituiranja bilo dogovoreno da idu s prijedlogom da ona bude predsjednica, a Iviček potpredsjednik, no kad je Žugaja pridobio k sebi, počela je druga priča - ova da se mijenjaju za mjesto predsjednika na polovici mandata. No Iviček je rekao da takvog niti bilo kakvog drugog dogovora nije bilo.

- To je možda bila njena ideja. Dogovarali smo se da surađujemo nas dva vijećnika iz HDZ-a, jedan iz Domovinskog pokreta i tri iz stranke BM365. Zaključak gradskog odbora HDZ-a je da ne prihvaćamo nikakve koalicije, u našem slučaju radilo bi se o programskoj suradnji, osim ako ne možemo nešto napraviti za četvrt, a bilo bi dobro i da budemo prve dvije godine na njenom čelu, no gospođa Pucević na to nije htjela pristati - istaknuo je Iviček. Za komentar smo pitali i Žugaja, koji se ispričao, i zamolio da ga nazovemo kasnije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije