Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački pročelnik:

'Upravno vijeće Srebrnjaka na sjednici nije raspravljalo o smjeni Mirjane Turkalj'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
02.03.2020.
u 18:46

Prof. dr. sc. Mirjana Turkalj operativno provodi CCTM Projekt, priopćio je zagrebački pročelnik doc. dr. sc. Vjekoslav Jeleč nakon što je objavljeno da je smijenjena voditeljica projekta u Dječjoj bolnici Srebrnjak

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč demantirao je da je prof. dr. sc. Mirjana Turkalj smijenjena s pozicije voditeljice projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Riječ je o projektu vrijednom 452 milijuna kuna, a koji će se financirati iz fondova Europske unije.

– Netočan je navod da je Upravno Vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo  na sjednici o smjeni prof. dr. sc. Mirjane Turkalj. Prof. dr. sc. Mirjana Turkalj operativno provodi CCTM Projekt, a odgovorna osoba ispred Korisnika Ugovora o dodjeli sredstava za Veliki projekt: ˝Dječji centar za translacijsku medicinu˝ Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM), Kod poziva: KK.01.1.1.10. je v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak – priopćio je doc. dr. sc. Vjekoslav Jeleč.

– Na inicijativu Grada Zagreba 30. prosinca 2019. te 20. siječnja 2020. održana su dva sastanka s predstavnicima svih državnih institucija koje su nadležne za uspješnu provedbu CCTM Projekta, a kako bi se ubrzali sve operativni postupci javna nabave. Uz veliki angažman i suradnju svih dionika, gradskih i državnih, početkom veljače 2020. pokrenut je prvi postupak Javne nabave za uslugu upravljanja CCTM Projektom putem središnjeg Gradskog ureda za javnu nabavu. Javno savjetovanje s više gospodarskih subjekata za uslugu upravljanja CCTM Projektom završilo je 18.02.2020.

Kriteriji u dokumentaciji o javnoj nabavi izrađeni su sukladno prijedlogu naručitelja- Dječje bolnice Srebrnjak, a u čijem je Povjerenstvu ispred Ustanove sudjelovala i prof. dr. sc. Mirjana Turkalj. Dokumentacija o ovome predmetu nabave dostavlja se Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na ex - ante provjeru, kako bi predmetna usluga  bila u skladu sa svim pozitivnim propisima RH, a koji reguliraju javnu nabavu – navodi u svome priopćenju zagrebački pročelnik.

Komentara 3

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:57 04.03.2020.

Nema u RH businesa ako se prvo pošteno ne dogovori koliko kome tala

DU
Deleted user
23:24 05.03.2020.

Tipična zagrebačka priča.

Avatar MariaIU84
MariaIU84
19:57 08.03.2020.

Sandra, 32. bxes.xyz/d962097

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije