Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVORKA

FOTO Održan 'Hod za život': Povorka prošla centrom Zagreba do Zrinjevca

Hod za život u Zagrebu
Foto: Nikolina Orešković
1/18
18.05.2024.
u 13:06

Prosvjedi u organizaciji udruge U ime obitelji kojima se zahtjeva zakonska zabrana pobačaja, odnosno zaštita života od začeća, ove godine održavaju se u ukupno 15 gradova kroz svibanj, lipanj i rujan.

*Povorka Hod za život održana je danas u Zagrebu
*Završni program organiziran je na Zrinjevcu
*Prosvjedi će se ove godine održati u 15 gradova

 

Tijek događaja:

13:00 - Završeno je okupljanje u Zagrebu.


12:51 - Nekoliko ljudi okupilo se preko puta Zrinjevca s transparentom na kojem stoji: "Ne gazite ženska prava". Okružila ih je policija.


12:10 - "Hvala vam što ste došli podržati ono najvrjednije što imamo - ljudski život", rekao je voditelj okupljenima na Zrinjevcu. Obratila se i Tea Bekavac koja je rekla kako je "svako dijete željeno od nekoga".

"Ovdje smo se okupili jer volimo majku i njezino nerođeno dijete. Znamo da pobačaj nikada nije rješenje. Znanost je dokazala da je život svakoga od nas počeo začećem", kazala je. Na Zrinjevcu je pjevala medicinska sestra Ana Širić, jedna od natjecateljica emisije "The Voice".


11:42 - Povorka je stigla na Zrinjevac gdje će se održati završni program.


11:31 - Na Trgu bana Josipa Jelačića, povorku je dočekalo nekoliko protuprosvjednika. Četiri žene sjede na tlu, a uz njih stoje policijski službenici. Povorka je prošla pored njih. 

Hod za život u Zagrebu
1/7

11:02 - Povorka je krenula Frankopanskom i Ilicom do Zrinjevca uz pjesmu "Lijepa li si".


10:52 - "Nadamo se da je ovo godina promjene zakona o pobačaju", rekla je Željka Markić pa na pitanje je li protiv pobačaja odgovorila: "Zalažemo se da zakon štiti život od začeća do prirodne smrti".

Iza okupljenih nalaze se zastave duginih boja. 

"Smatramo da svi Zagrepčani imaju pravo na Zagreb i da smo diskriminirani jer nema naših zastava. Svaka inicijativa koja je za zaštitu čovjeka ne unazađuje nego unaprjeđuje", komentirala je.


10:33 - Građani se okupljaju ispred HNK u Zagrebu, odakle kreće ovogodišnja povorka Hod za život. 

Hod za život u Zagrebu
1/18

10:00 - Pod geslom  "Glas rođenih za život nerođenih" u 10.30 ispred HNK u 10:30 kreće deveta povorka Hod za život. Od Trga Republike Hrvatske kretat će se Frankopanskom i Ilicom do Zrinjevca, gdje će se održati završni program. Prosvjedi u organizaciji udruge U ime obitelji kojima se zahtjeva zakonska zabrana pobačaja, odnosno zaštita života od začeća, ove godine održavaju se u ukupno 15 gradova kroz svibanj, lipanj i rujan. Uz Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Sisak, Varaždin, Slavonski Brod, Vinkovce, Knin, Zadar, Ploče, Metković i Imotski, ove godine će se prvi put hodati u Sinju i Opuzenu. 

– Ove godine, kao i proteklih godina, kroz  'Hod za život’ podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji - život djeteta. Majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno. Nadamo se da će ‘Hod za život’ pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku – istaknula je predstavnica inicijative Kristina Kolovrat na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, zbog održavanja manifestacije, od 10.45 do 13 sati obustavljen je tramvajski promet Ilicom, od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Ključne riječi

Komentara 22

EJ
ejStef
11:14 18.05.2024.

Interesantno je da dok ide ova povorka građani iz svog džepa plaćaju zastave duginih boja i njihovo postavljanje baš danas. Da li su gradske vlasti naredile i ponovo farbanje klupica?... To je osnovna razlika između običnih građana i tih interesnih skupina. Jedni se financiraju sami, dok druge mi svi izdašno financiramo, htjeli mi to ili ne...

LL
lijepa_li si
11:24 18.05.2024.

za život! za hrvatsku!

BA
Bahatunko
10:25 18.05.2024.

Podrška! Zanimljivo kako pobačaj podržavaju svi koji nisu pobačeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije