Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesela jesenska igra

U zagrebačkom ZOO-u životinje se igraju bundevama

zoo
27.10.2011.
u 14:45

Lavovima, jaguarima i leopardima bundeva služi za zabavu, a zmijama i varanima kao poligon za istraživanje.

Vesela jesenska igra počela je i za stanovnike zagrebačkog Zoološkog vrta, kada su im u nastambama "osvanuli" jesenski plodovi – bundeve. U cilju oplemenjivanja životnog prostora stanovnika Zoološkog vrta, ovog će se vikenda mnoge "žute lopte" zakotrljati među stanovnicima kaveza. Ti veliki narančasti plodovi jeseni nekim životinjama služe kao hrana, a drugima za zabavu i istraživanje.

Kako ističu iz Zoološkog vrta, obogaćivanjem životnog prostora potiče se interakcija životinja i njihove okoline. Djelatnici zagrebačkog Zoološkog vrta redovito osmišljavaju nove načine kako obogatiti životni prostor stanovnicima maksimirske šume. Ogrličastim pekarijima bundeva će biti poslastica, a gavrani, kljunorošci i ždralovi u njoj će otkrivati hranu. Lavovima, jaguarima i leopardima bundeva služi za zabavu, a zmijama i varanima kao poligon za istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 1

HE
HermionaGranger
19:39 27.10.2011.

Nek se igraju, baš mi je drago :) slatke male životinjice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije