Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA ŠPILJE

U Veternicu ugrađuju novu rasvjetu, infopultove...

25.08.2012. Zagreb, Hrvatska - Povodom Medjunarodne noci sismisa besplatan je ulaz u spilju Veternica. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL
19.01.2015.
u 12:30

Ovo je samo jedan od niza projekata koji će se realizirati u ovoj i sljedećoj godini

Uređenje i obnova urbane opreme na platou ispred planinarskog doma Glavica, obnova dijela postojeće pristupne staze, montaža signalizacije i interpretacijskih ploča uz pristupne putove domu, gradnja informativnog kioska na platou ispred špilje Veternice, zamjena elektroinstalacija i rasvjete, ugradnja sustava videonadzora, detektiranja pokreta, audiosustava te sustava upravljanja ugrađenim elementima u špilji Veternici prvi su radovi na poboljšanju održivog turizma na Medvednici otkad je prošli mjesec taj park prirode dobio europski certifikat upravo za tu granu turizma. Natječaj za izvođenje radova obnove posjetiteljske strukture špilje Veternice raspisalo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, rok za podnošenje ponuda je do 14. veljače, a nakon toga trebali bi početi radovi.

– Republika Hrvatska primila je zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj za financiranje Projekta integracije u EU Natura 2000 i namjerava dio sredstava iskoristiti za pokrivanje troškova obnove špilje – objasnili su u Ministarstvu, dok je ravnateljica PP Medvednica Snježana Malić-Limari rekla kako je to samo jedan od niza projekata koji će se realizirati u ovoj i sljedećoj godini. Kako je ispričala Malić-Limari, Veternica je za obnovu bila u planu i prije dobivanja samog certifikata za održivi razvoj, a sljedeća veća obnova bit će ona koja čeka Medvedgrad.

– To je plan za sljedeću godinu, a idućih pet, na što smo se obvezali i strategijom zbog koje smo dobili certifikat, ostvarit ćemo, nadamo se, mnogo – najavila je ravnateljica PP Medvednice.

>>Žičara na Sljemenu će se graditi. Kada? Možda i uskoro

Komentara 1

DU
Deleted user
13:52 20.01.2015.

eto, takve vijesti volim.. ne zanima me Severinin sin, ili nečija guza.. ovu vijest nigdje nisam pročitao.. jednom sam ili dvaput i posjetio Veternicu, pa nije daleko od gradskog prijevoza a i kolima je isto.. Kada se to uredi, bit će zanimljiv izlet, ljudi će se prošetati, a djeca neće visjeti pred ekranima i moći će nešto naučiti i vidjeti uživo... još da se malo uredi i onaj dom, i posiječe šikara koja ometa krasan pogled na Zagreb...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije