Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovski problem

Stanovnica Knežije: Želimo park za naše pse!

DKS_56134188 POSEBNA PONUDA VECERNJI LIST 16.03.2016., Zagreb - Miro Grozaj u setnji sa svojim psom u Kneziji. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
25.03.2016.
u 20:00

Komunalni redari kruže naseljem i kažnjavaju zbog šetnje bez povodca

Svaki put kad izlaze sa svojim psima, stanovnici Knežije osvrću se oko sebe.

Komunalni redari toliko kruže ulicama da ne stignu od njih ni “disati”. A u njihovu kvartu, kažu, ispiše se najviše kazni u Zagrebu. I to za šetanje pasa bez povodca.

– Svaki su dan ovdje. Imamo jednu livadu na kojoj se okupljaju vlasnici pasa i uvijek onamo dođu. Kazna, ako je platiš na licu mjesta, iznosi 300 kuna, inače je 600. Jednom je susjeda izišla iz haustora i nije ni stigla zavezati svog ljubimca, tek što je prešla cestu, već ju je komunalni redar globio – kaže Ljiljana Štefanac dodajući kako postoji livada, na što im je ukazao lokalni mjesni odbor, na kojoj je dopušteno puštanje pasa bez povodca.

Lokacija između Selske ceste, Ljubljanske avenije i Zadarske ulice, ističe predsjednik MO Knežija Sadik Hajdarević, jedna je od 70 u Zagrebu gdje je dopušteno istrčavanje psa bez lajne. No Ljiljana Štefanac svog ljubimca ne želi ondje puštati bez kontrole. Livada je omeđena brzim prometnicama i nije sigurna da neće istrčati na cestu. – Dva su mi psa tako, upravo na tom mjestu, i poginula – kaže, dodajući da bi livadu barem mogli ograditi.

Da bi se komunalni redari trebali radije koncentrirati na kažnjavanje onih koji za svojim ljubimcima ne čiste, smatra Miro Grozaj, koji kujicu Indigo rijetko kada šeće na toj livadi. – Moraš njome hodati sa spuštenom glavom da ne bi naletio na neku “minu” – objašnjava. U međuvremenu Vijeće mjesnog odbora radi na projektu uređenja parka za pse na lokaciji preko puta livade, gdje su sada divlji vrtovi o kojima se brinu stanovnici naselja.

– Trebali bismo uskoro imati projektnu dokumentaciju za park, a u planu su suradnje s našim sugrađanima oko nekih drugih potencijalnih lokacija da im se privremeno zakonski dopusti te uredi kako bi i ondje mogli šetati pse – ističe S. Hajdarević.

Komentara 25

TR
tretez
21:35 25.03.2016.

Razmišljate li ikada o onima koji ne smiju proći ulicom zbog pasa koji slobodno hodaju bez povodca? Uvijek treba imati obzira da moja sloboda ili sloboda moga psa ne ograničava slobodu drugih ljudi. A valjda se možemo složiti da su ljudi ipak važniji od pasa.

VE
vecernji55
20:07 25.03.2016.

Potpuno opravdano kaznjavanje.

TH
than
23:26 25.03.2016.

Dodjite tu u Jaruscicu. Tu nitko ne kaznjava. Seru peseki, pit bullovi koji se vode kao opasni psi, secu bez brnjice. A ovi sitni koji nisu niti na uzici, a niti su odgojeni, samo se zalete i pocnu lajati. Samo gledam hoce li krenuti da grize da ga sastavim tamo do 'gazde' koji se ne zna brinuti o njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije