Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena Zakona

Skupština će ograničiti broj taksija u Zagrebu i cijenu

\'15.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki taksisti na taxi stajalistu u Marticevoj ulici. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
02.03.2010.
u 17:21

– Mi ćemo prihvatiti minimalnu cijenu koju odredi Zagrebačka skupština i Udruga Radio taksi Zagreb neće nas u tome moći pratiti, pomest ćemo ih kao i konkurenciju u Rijeci – kaže Minovski.

Zadovoljan sam, ide se u izmjenu zakona! – rekao je Juraj Šnidarić, predsjednik taksi sekcije Hrvatske obrtničke komore i Udruge Radio Taksi Zagreb, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Gradskog ureda za promet, HOK-a i zagrebačkih taksista s Draženom Breglecom, državnim tajnikom za promet.

– Izmijenit će se Zakon o prijevozu u cestovnom prometu tako da će se lokalnim samoupravama prepustiti da odrede dopušteni broj taksija u odnosu na broj stanovnika te minimalnu i maksimalnu cijenu prijevoza po kilometru. Cijenu smo ograničili da se ne ne napravi erozija kvalitete usluga i da se ne krše radnička prava. Sigurno je da će općine i gradovi odrediti cijene s kojima će građani biti zadovoljni – kaže Breglec. U Zagrebu će se najvjerojatnije postaviti omjer jedan taksist na 800 stanovnika, a dosadašnji model dozvoljavao je jedan taksi na 1200 stanovnika. Dakle, otvorio se prostor za još oko 500 taksija. Kosta Minovski, vlasnik riječkog prijevoznika Taxi Cammeo, koji je najavio početak rada u Zagrebu s cijenama od 20 kuna za pet kilometara i 40 kuna za 10 kilometara nije, kaže, zabrinut tom viješću.

– Mi ćemo prihvatiti minimalnu cijenu koju odredi Zagrebačka skupština i Udruga Radio taksi Zagreb neće nas u tome moći pratiti, pomest ćemo ih kao i konkurenciju u Rijeci – kaže Minovski.

Ključne riječi

Komentara 3

MR
mirha.rudes
19:15 02.03.2010.

Bez tržišne utakmice ništa.Dosta je bilo monopola treba dati priliku i konkurenciji pa ako ne optavda povjerenje doviđorno.

AG
Agramer198
17:47 02.03.2010.

I dalje držim fige da unormale cijene, ali sve mi se čini da bu isto sr..anje drugo pakovanje kak je krenulo. Možda se varam. DAJ BOŽE DA SE VARAM.

KA
Karington
06:12 16.09.2010.

Zamaramo se s glupostima jer smo dopustili da nam zamažu oči a bitne stvari ne vidimo. A evo u čemu je JEDINI problem u čitavoj državi i da se on riješi mi se ne bi ni sjetili raspravljati o ovakvim nebitnim stvarima: http://www.gasparic-pejzazi.com/Bolna%20istina.htm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije