Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Promovirano 258 novih doktora znanosti zagrebačkog Sveučilišta

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape doktorski kandidati prošetali su u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom
10. studenoga 2019. u 16:15 2 komentara 761 prikaza
Svečana promocija doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/17

Novih 258 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu promovirao je u nedjelju na dvije svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu polaganjem prisege pred rektorom Damirom Borasom.

Proslava 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu održana u KD Lisinski Svečanost Sveučilište u Zagrebu proslavilo 350. obljetnicu: 'Svjetionik znanja i ljubavi prema domovini'

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape doktorski kandidati prošetali su u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom. Nakon govora rektora Borasa doktorski kandidati položili su prisegu, a on ih potom proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Ulazak u novo akademsko zvanje promovirani doktori simblično su iskazali prebacivanjem kičanke (cofleka) na akademskim kapama na desnu stranu.

Nakon uručivanja diploma upisani su u knjigu doktora, a svečanost je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur. U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti govorili su dr. sc. Ivan Bolanča s Medicinskoga fakulteta i dr. sc. Žanina Žigo s Filozofskoga fakulteta.

I ove godine, unatoč kiši, ispred zagrebačkog HNK građani čekaju u redu za karte za balet "Orašar" ispred HNK Građani unatoč kiši čekaju u redu za novog "Orašara"

Svečanim promocijama u HNK-u, između ostalih, nazočili su izaslanik predsjednika Vlade akademik Zvonko Kusić, izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić, državni tajnik za znanost, tehnologiju i fondove EU Tome Antičić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i drugi, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • samoborka:

    Majko Isusova..258!? Zašto sam dojma da ih je možda eventualno 5% od tog broja i zaslužilo dodijeljenu titulu, a 95% ih ju je dobilo samo radi stranačke, kumske, kompanjonske pripadnosti... Katastrofa. Samo se dijele titule...Siguran put u propast.

  • Deseti:

    Bal vampira