Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pet garaža imat će punionicu za električne automobile

Vozači će vozila ubuduće moći puniti u garažama Gorica (Martićeva 69), Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska i Tuškanac
14. siječnja 2015. u 10:30 0 komentara 1008 prikaza
električni automobili

Ove godine u pet javnih garaža Zagrebparking će izgraditi punionice za električna vozila.

Tako će ekološki osviješteni vozači svoja vozila ubuduće moći puniti u garažama Gorica (Martićeva 69), Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska i Tuškanac gdje su već rezervirana parkirna mjesta za automobile na električni pogon kao i hibridna vozila.

Kada se uzme u obzir da u Zagrebu trenutno ne postoji niti jedna javna punionica za električne automobile (jedna se nalazi ispred zgrade Energetskog instituta Hrvoje Požar Savska cesta 163) ovaj projekat Zagerbparkinga zasigurno je još značajniji. Iz Zagrebparkinga su kazali da će 40 posto novca dobiti od Fonda za zaštitu okoliša koji je, podsjetimo, prošle godine subvencionirao građanima i kupnju 13 električnih vozila čiji vozači će zasigurno posjećivati ovih pet garaža.-

Provedbom projekta planira se na globalnoj razini zadovoljiti ciljeve iz područja čistijeg transporta te određene energetske norme, smanjiti emisiju štetnih plinova te negativne učinke efekta staklenika - kazali su iz Zagrebparkinga.

>>Država će opet davati do 70.000 kuna za kupnju ekovozila

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.