Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Opasno klizalište: Kližite se dok vam na glavu ne padne komad stropa...

Trenutačno je velesajamski led dom svim gradskim hokejaškim klubovima, Medveščaku, Zagrebu, Mladosti, Griču i Munjama, a trenirati dolaze i iz sisačke Siscie
05. studenoga 2018. u 15:59 2 komentara 1677 prikaza
Klizalište Velesajam
Foto: Matija Habljak/Pixsell

S početkom studenoga otvorena je i sezona klizanja za građanstvo. Jedno od mjesta na kojima će klizači rekreativci moći uživati je i Klizalište Velesajam. Međutim, zbog derutnosti “terena” brojni se građani već bune, a koliko je situacija ozbiljna pokazao je “Medo Medveščak”, grupa zaljubljenika u hokej koja je na stranicama svoje Facebook grupe objavila fotografije derutnoga krova, natpisa koji upozoravaju da padaju dijelovi stropa i sl.

Zagrebački velesajam Ostaje sajamski sadržaj, ali... Kako će u budućnosti izgledati Zagrebački velesajam? Donosimo planove!

Zadnji put se nešto radilo prije 28 godina

– Situacija je krajnje ozbiljna jer, osim što se šteti djeci koja tu dolaze i koja nemaju dobre uvjete za trening, netko će nastradati. Zbog opterećenosti dvorane, kada je riječ o broju ljudi koji dolaze na led, više nije pitanje hoće li, nego kada će netko stradati – poručuju iz grupe. Trenutačno je velesajamski led dom svim gradskim hokejaškim klubovima, Medveščaku, Zagrebu, Mladosti, Griču i Munjama, a trenirati dolaze i iz sisačke Siscie. Gužvi na ledu pridonose i drugi sportaši.

– Treninge imaju i klizački klubovi, i za umjetničko i za brzo klizanje, a i oni za sinkronizirano. Neki noćni termin uspjeli su dobiti i curlingaši – govore iz “Mede Medveščaka”. Pored gužve koja vlada na ledu u dvorani preko puta hipodroma, klizači rekreativci dobili su svoje termine vikendom od 20 do 21.30, a nedjeljom i jutarnji od 10.30 do 12. Međutim, koliko je odlazak na rekreaciju i zimsku zabavu siguran? Dvorana je puna imperativnih natpisa poput “Kližete na vlastitu odgovornost”, “Ne prilazi!”, “Opasnost! Padaju dijelovi stropa” i sl.

Atletika Sve je super, samo fali koji Celzijev stupanj

– Objekt je pod nadzorom Ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je postavila natpise na kritičnim mjestima, a to je veći dio dvorane. Na taj su se način riješili odgovornosti u slučaju da se nekome nešto dogodi, a konkretnih koraka da se situacija sredi - nema – govore iz “Mede Medveščaka”.

Inače, četrdeseti paviljon, odnosno današnje klizalište, izgrađen je 1957. godine u svega tri mjeseca. Dvadeset dvije godine nakon izgradnje došlo je do prvih građevinskih radova na objektu. Tada je izvršen i pregled dvorane, koji je ponovljen 1990. godine. Pokazalo se prije dvadeset osam godina da su kabeli i drvena konstrukcija u zadovoljavajućem stanju.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar Vucibatina
    Vucibatina:

    U Domu sportova curi kad kiša pada više godina i to u sektoru A, 4 i 5 -ti red, sjedala 40 i 41.

  • herojulice:

    Pričekajte da počne prokišnjavati i onda bude lijepa fontana.