Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmjena udžbenika

Najprije se prodaju knjige iz matematike, fizike i hrvatskog

razmjena udžbenika
Luka Stanzl/PIXSELL
20.08.2012.
u 11:00

Organizirana prodaja ispred muzeja službeno počinje danas, no mnogo djece i roditelja već je za vikend počelo prodavati udžbenike

Iako rasprodaja udžbenika službeno treba početi danas, i to prvi put ispred Muzeja suvremene umjetnosti, mnogo školaraca i njihovih roditelja već je za vikend počelo prodavati knjige. Srednjoškolski udžbenici nešto su skuplji, a osnovnoškolski se mogu kupiti već za dvadeset kuna.

– Tu smo da se zabavimo, upoznamo nove ljude i zaradimo džeparac. Dio će ići na knjige, a dio za kino – rekle su 14-godišnje Tamara Jambriša i Melisa Smailagić.

– Najbolje ide prodaja srednjoškolskih udžbenika iz matematike i fizike – kaže 17-godišnje Ana Marija Filipović koja prodaje svoje knjige iz gimnazije.

– Svi to traže, to je najbrže otišlo, a zatim slijedi hrvatski – kaže Ana Marija, ističući da tako pomaže kućnom budžetu.

Planira ostati koliko god može, jer treba prodati i zaraditi udžbenike i za dva brata. Prošlih godina razmjena i kupnja udžbenika održavala se kod Inine zgrade, preko puta muzeja, a 44-godišnje Jasne Č. kaže da bi bilo bolje da je i ove godine ondje, jer je, navodi, atmosfera bila prisnija.

– No, nema veze, ove godine komplet knjiga za moje kćeri koje će krenuti u sedmi razred stoji 1400 kuna, a ja ću prodajom i kupnjom rabljenih knjiga proći upola jeftinije. To je automatski novi ruksak, dva para tenisica, računica je jednostavna – pragmatično objašnjava.

Udžbenici će se ispred MSU prodavati do 3. rujna, kad je prvi dan škole, svaki dan od 9 do 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije