Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peta sezona

'Kužiš, stari moj' otvara Ljetno kino Gradec

08.07.2014.
u 09:18

Svake godine sve je veći interes za filmove, projekcije su i ove godine besplatne, a kino traje do 31. kolovoza

Više od 150 sati filmskog programa iz čak 13 zemalja očekuje posjetitelje ovogodišnje, pete sezone Ljetnog kina Gradec. U 47 dana, točnije od 15. srpnja do 31. kolovoza, prikazat će se čak 52 filmska naslova.

Filmbox

A sve počinje u utorak 15. srpnja u 21 sat na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininu trgu projekcijom filma "Kužiš, stari moj" iz 1973. godine redatelja Vanče Kljakovića.

– Sve projekcije počet će u 21 sat, a takozvane "kasne noćne projekcije" počinju ranije kako bismo spojili vrijeme odmora između dva filma. Ponudu smo nadopunili i posebnom novom pogodnosti „Moje ljetno kino" jednom u tjednu kada naši posjetitelji mogu rezervirati kino za nedjeljnu kasnu noćnu projekciju te uz prijatelje proslaviti neku prigodu filmom po svom izboru – objasnio je Karlo Matić, voditelj projekta Ljetnog kina Gradec. Projekcije svih filmova pod zvijezdama i ove će godine, najavljuju organizatori, biti besplatne, međutim od ove godine projekcije filmova dobivaju novi naziv, i to Filmbox – kino koje sluša svoju publiku.

– U četiri sezone filmove u ovom kinu gledalo je više od 50.000 gledatelja, a za sve projekcije tražilo se mjesto više. Knjiga dojmova, koja se nalazi na ulazu u kino, puna je pozitivnih impresija gostiju iz cijeloga svijeta, ali i prijedloga koje filmske naslove uvrstiti sljedeće sezone. Upravo zato smislili smo naziv Filmbox pa će posjetitelji zapravo gledati upravo filmove koje su sami odabrali – rekao je Matić.

Dobitnici nagrada

Također, dodao je, svi filmovi koji izvorno nisu na engleskom jeziku bit će titlovani upravo na taj jezik kako bi u kinu na otvorenom mogli uživati i turisti koji svake godine sve više u ljetnim mjesecima posjećuju metropolu.

– Gledat ćemo dobitnike Oscara, Zlatnih globusa, Zlatnih palmi, Zlatnih medvjeda, BAFTA Awardsa, European Film Awardsa, a neki od filmova toliko su dobri da će biti i reprize – najavljuju program organizatori koji ističu ponedjeljke kao dane za dokumentarce te nedjelje kad će se prikazivati filmovi za cijele obitelji. "Pet metara od slave", ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dokumentarni film, na rasporedu je 11. kolovoza, dok će obiteljski film "Družba Pere Kvržice" biti prikazan dan prije – 10. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije