Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugovor

Konačno radovi koji će riješiti odvodnju u gradu

10.09.2015., Zagreb - Radovi na izgradnji javnog kanala odvodnje u ulici Dupci. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Željko Lukunić/PIXSELL
17.10.2015.
u 17:10

Gradit će se kanalizacijska mreža istočnog područja četvrti Sesvete, proširiti mreža u naselju Mikulići, Fraterščica, Lukšić, Bijenik

Zagrebački vodovod i Institut IGH potpisali su ugovor vrijedan 31 milijun kuna za uslugu projektne i natječajne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju odvodnje. Direktorica Vodovoda Štefica Mihalic objasnila je da je 85 posto, odnosno 26 milijuna kuna, dobiveno iz fondova EU, dok je Grad dao preostalih pet milijuna kuna.

Potpisani ugovor odnosi se na izradu dokumentacije za izgradnju kanalizacijske mreže istočnog područja gradske četvrti Sesvete (slijev potoka Črnec), proširenje kanalizacijske mreže u naselju Mikulići, Fraterščica, Lukšić i Bijenik, izgradnju kolektora ll. paralela i aglomeraciju Glavničica (sjeveroistočni dio gradske četvrti Sesvete).

– Vjerujem da će se ovim opsežnim zahvatom riješiti odvodnja grada u cijelosti – rekla je Mihalic. Dodala je da se predviđa da će IGH dokumentaciju pripremati sljedećih osam mjeseci, nakon čega će tražiti novac iz fondova EUi za izgradnju za što će trebati od 750 milijuna kuna do milijarde.

– U Gradu imamo dotrajalu infrastrukturu koja se nije obnavljala i 50 godina, ovu priliku trebamo iskoristiti, a zajednički projekt je samo prva faza u dugotrajnom procesu obnove komunalne infrastrukture – rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Iz IGH instituta su kazali da će ugovor, osim što će povećati kvalitetu života sugrađana, angažirati i građevinske tvrtke koje će radove izvoditi. (sb)

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:33 17.10.2015.

Tu smo priču već čuli kad su se izdavale obveznice Grada i naravno, lova je spiskana a vodovodna mreža ostala netaknuta

LI
lika64
02:06 18.10.2015.

A što je s Svetom Klarom, kanalizacija fali, vodovod fali a netko dobio sve??? mi smo vama vjerovali ali sada 365 je uz Zorana Milanović, bravo Gradonačelnik, jučer su Vas trpili ali danas koalicija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije