Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Konačno radovi koji će riješiti odvodnju u gradu

Gradit će se kanalizacijska mreža istočnog područja četvrti Sesvete, proširiti mreža u naselju Mikulići, Fraterščica, Lukšić, Bijenik
17. listopada 2015. u 17:10 2 komentara 1435 prikaza
10.09.2015., Zagreb - Radovi na izgradnji javnog kanala odvodnje u ulici Dupci. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Zagrebački vodovod i Institut IGH potpisali su ugovor vrijedan 31 milijun kuna za uslugu projektne i natječajne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju odvodnje. Direktorica Vodovoda Štefica Mihalic objasnila je da je 85 posto, odnosno 26 milijuna kuna, dobiveno iz fondova EU, dok je Grad dao preostalih pet milijuna kuna.

Potpisani ugovor odnosi se na izradu dokumentacije za izgradnju kanalizacijske mreže istočnog područja gradske četvrti Sesvete (slijev potoka Črnec), proširenje kanalizacijske mreže u naselju Mikulići, Fraterščica, Lukšić i Bijenik, izgradnju kolektora ll. paralela i aglomeraciju Glavničica (sjeveroistočni dio gradske četvrti Sesvete).

– Vjerujem da će se ovim opsežnim zahvatom riješiti odvodnja grada u cijelosti – rekla je Mihalic. Dodala je da se predviđa da će IGH dokumentaciju pripremati sljedećih osam mjeseci, nakon čega će tražiti novac iz fondova EUi za izgradnju za što će trebati od 750 milijuna kuna do milijarde.

– U Gradu imamo dotrajalu infrastrukturu koja se nije obnavljala i 50 godina, ovu priliku trebamo iskoristiti, a zajednički projekt je samo prva faza u dugotrajnom procesu obnove komunalne infrastrukture – rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Iz IGH instituta su kazali da će ugovor, osim što će povećati kvalitetu života sugrađana, angažirati i građevinske tvrtke koje će radove izvoditi. (sb)

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
    XPBAT XPBOJ€ XOPBAT:

    Tu smo priču već čuli kad su se izdavale obveznice Grada i naravno, lova je spiskana a vodovodna mreža ostala netaknuta

  • lika64:

    A što je s Svetom Klarom, kanalizacija fali, vodovod fali a netko dobio sve??? mi smo vama vjerovali ali sada 365 je uz Zorana Milanović, bravo Gradonačelnik, jučer su Vas trpili ali danas koalicija