Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donosimo detalje

Iza Uskrsa otvara se veliko gradilište u Zagrebu, počinje gradnja Tomaševićevog najvećeg projekta

Zagreb: Emina Višni? i Luka Korlaet predstavili su projekt "Paromlin"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
30.03.2024.
u 14:00

Prije početka glavnih radova na zgradi, Holdingova podružnica Zagrebačke ceste za 132 tisuće eura će u roku od mjesec dana izgraditi novu prometnicu, odnosno probiti oko 250 metara ceste od Trga Stjepana Radića, pored dvorane Lisinski, preko postojećeg gradskog parkirališta Paromlin do Koturaške.

Dugo se najavljivao, još dulje čekao, ali sada bi realizacija zaista trebala početi. Najveća kapitalna investicija u mandatu ove gradske vlasti, gradnja društveno-kulturnog centra i Gradske knjižnice Paromlin, trebala bi početi za nekoliko dana, preciznije nakon Uskrsa. Konačno su se, naime, razmrsili svi repovi natječaja za izvođenje radova koji je raspisan još sredinom kolovoza prošle godine te je sada sve spremno za početak realizacije investicije vrijedne oko 80 milijuna eura.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je posljednju u nizu žalbi početkom ovoga tjedna, a gotovo u isto vrijeme građevinski kontejneri, ograda i kamioni zauzeli su dio parkirališta na Paromlinu, označivši tako uvod u radove koji bi trebali potrajati, prema procjenama, između 24 i 30 mjeseci, odnosno otprilike dvije godine, što znači da bi suvremeni centar na mjestu oronule zgrade trebao biti dovršen 2026. Radovi će se odvijati u fazama, a izmijenit će i neke prometne tokove u metropoli.

POVEZANI ČLANCI:

Prije početka glavnih radova na zgradi, Holdingova podružnica Zagrebačke ceste za 132 tisuće eura će u roku od mjesec dana izgraditi novu prometnicu, odnosno probiti oko 250 metara ceste od Trga Stjepana Radića, pored dvorane Lisinski, preko postojećeg gradskog parkirališta Paromlin do Koturaške. Osim za pristup strojevima gradilištu za vrijeme radova, ta će cesta služiti i kasnije za pristup Paromlinu te njegovoj podzemnoj garaži.

GALERIJA: Ovako će izgledati Paromlin

Zagreb: Emina Višni? i Luka Korlaet predstavili su projekt "Paromlin"
1/6

Iz Grada obećavaju zamjenske parkirališne kapacitete na Gredelju, ali i veću aktivaciju istočnog parkirališta Velesajma. U međuvremenu, srušene su tri kuće u Paromlinskoj te bivša zgrada Zagrebačke banke, danas u vlasništvu privatnog investitora.

Veliko ulaganje u Paromlin najavljeno je za početak ove godine, no kasnilo se zbog dvije žalbe. Odluku je Grad kao naručitelj donio u prosincu 2023. Prvo je u siječnju ZEM nadzor uložio žalbu na natječaj za nadzor radova. Sredinom veljače DKOM je uvažio žalbu i vratio Gradu na novo odlučivanje. Grad je potom odabrao ZEM, no onda se žalila tvrtka KLing koja je prvotno bila odabrana, no ovaj tjedan DKOM je žalbu odbio kao neosnovanu.

FOTOGALERIJA Velika potražnja u zagrebačkim ribarnicama: Pogledajte koliko stoji kilogram orade, oslića, brancina...

Zagreb: Emina Višni? i Luka Korlaet predstavili su projekt "Paromlin"
1/15

Komentara 10

AN
Antonio1952
14:41 30.03.2024.

Koji grandiozni gradjevinski poduhvat, 250 metara ceste. Ja pomislio pocinje rusenje dinamovog stadiona ili izgradnja zagrebackog metroa. Sve sto mogu mozemovci je par metara ceste i novinari to pompezno najavljuju pred izbore.

PN
premda_nije
14:31 30.03.2024.

Tako je, neka Paromlin bude prioritet, a ne gradnja bespotrebnog Jarunskog mosta prema Prečkom ili još jedne glupe trake u svakom smjeru na zagrebačkoj obilaznici. Bolje je tamo napraviti novo odmorište i pumpe Plitvice!!!!

AN
Andautonija
15:28 30.03.2024.

Eto vidite to je novi projekt, jer Jakusevacko brdo je vec sredeno. Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije