Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sav promet

Zatvara se velik dio važne hrvatske autoceste na mjesec dana: Evo što se događa

Krapina: Na autocesti Zagreb - Macelj duga?ke kolone vozila u smjeru Slovenije
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
29.03.2024.
u 13:24

Tijekom mjesec dana radova, planirana je obnova rasvjete u tunelima Brezovica i Sveta Tri Kralja, kontrola i servis ventilatora te temeljito pranje i bojenje tunelskih obloga

Od iduće srijede, 3. travnja, od 8 sati ujutro do 3. svibnja, dionica autoceste Zagreb – Macelj od Krapine do Trakošćana bit će zatvorena za sav promet. Ova privremena mjera provodi se radi redovnog održavanja i obnove autoceste, te će biti zatvoreno ukupno 17 kilometara prometnice.

Iz Autoceste Zagreb – Macelj izvijestili su kako će u tih mjesec dana u potpunosti biti obnovljena rasvjeta u tunelima Brezovica i Sveta Tri Kralja. Bit će izvršena kontrola i servis svih ventilatora u tunelima, uz temeljito pranje obloga svih tunela, nakon čega će uslijediti njihovo bojanje, piše Jutarnji.hr.

Također, planirana je revitalizacija sustava zaštite pokosa "Puhi" na dionici s jednim kolnikom, uz provođenje detaljnog pregleda svih objekata na toj dionici i svih tunela s dvostrukim cijevima. Nova rasvjeta i osvježena boja tunela poboljšat će sigurnost vožnje na ovoj autocesti.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA A ni jedan nije Hum: Neki jedva prebacuju više 1000 stanovnika, ovo su najmanji gradovi u Hrvatskoj

Krapina: Na autocesti Zagreb - Macelj duga?ke kolone vozila u smjeru Slovenije
1/15

Za vrijeme radova, promet u smjeru Graničnog prijelaza Macelj će se preusmjeriti prema čvoru Krapina na državu cestu D1 do čvora Trakošćan. U smjeru Zagreba preusmjeravanje na D1 krenut će u čvoru Trakošćan, a na autocestu vozila će se vratiti u čvoru Krapina.

Zatvaranje ove dionice je prijeko potrebno jer su tuneli Brezovica i Sveta Tri Kralja jednocijevni pa nije moguće napraviti preusmjeravanje prometa u drugu cijev tijekom radova. Potrebna je izgradnja drugih cijevi ovih tunela kako bi se podignula sigurnost prometa.

Osim ovih budućih radova, u tijeku je već obnova mosta Krapina u smjeru Zagreba, a obnavlja se i kolnička konstrukcija u čvoru Trakošćan. Radovi na mostu Krapina bi trebali biti gotovi 14 lipnja, a radovi na Čvoru Trakošćan 5. travnja. 

FOTOGALERIJA Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem kod susjeda tamo može značiti i par kilometara'

Krapina: Na autocesti Zagreb - Macelj duga?ke kolone vozila u smjeru Slovenije
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Wronsky
Wronsky
07:32 30.03.2024.

Dobra je vijest da se bilo što radi ali žalosno je da se Slavonija i ovdje diskriminira. Mi, koji putujemo više izvan Hrvatske, možemo reči da je dionica od Zagreba do Slav. Broda, pa i malo dalje, najlošija i najružnija autocesta u Evropi.

Avatar barba_arba
barba_arba
14:28 29.03.2024.

To je dobro za onu lokaciju na VuglecBregu, malo počiniti i pocugati bocu/ dvi gemišta. Daleko je do Macole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije