Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA

Bandić: Nažalost, ovoliko kiše ne mogu popiti

Konferencija za meidije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
25.07.2020.
u 11:20

Rečeno je, između ostalog, da je od 130 tramvaja, sedam bilo u zastoju što je izazvalo prekid prometa. Sve poteškoće su otklonjene i od 4 sata normalno prometuju

Odrađeno je 500 intervencija, ekipe su i dalje na terenu, čiste se kanali i ostale posljedice poplava, rečeno je na konferenciji za medije koja je u 11 sati održana u Gradskoj upravi, a na kojoj su predstavnici gradskih operativnih i drugih resornih službi izvijestili o informacijama vezanim uz nevrijeme koje je sinoć pogodilo Zagreb, realiziranim intervencijama te daljnjem planu sanacije. 

- Nažalost došlo je do zastoja srca našeg jednog kolege. Pokušali su ga reanimirati ali neuspješno - kazao je predstavnik vatrogasne zajednice izražavajući sućut obitelji preminulog.

Sućut je izrazio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. - Sa tugom mogu konstatirati smrt mladog vatrogasca iz Kustošije. Još jednom se pokazalo da se ne štede niti dragovoljci niti profesionalni vatrogasci u zaštiti grada - rekao je Bandić.

- Nije normalno da za šest sati padne tolika količina kiše. To je rijetko da toliko padne, ali se dogodi. Minimalne štete koje su bile ćemo sanirati, službe će odraditi što treba. Ništa se posebno nije dogodilo - dodao je zagrebački gradonačelnik.

>> VIDEO Potop na Zapadnom kolodvoru!

Upitan osjeća li odgovornost zbog loše infrastrukture, kazao je da je on napravio daleko više za infrastrukturu Zagreba nego njegovi prethodnici u 100 godina.

- Vi znate kada smo imali snijega pola metra prije 13 godina, rekao sam da ću ga hvatati. Figurativno. Nažalost, ovoliko kiše ne mogu popiti - kazao je Bandić.

Rečeno je i da je od 130 tramvaja, sedam bilo u zastoju što je izazvalo prekid prometa. Sve poteškoće su otklonjene i od 4 sata normalno prometuju.

- To je bila prekomjerna oborina koju sustav nije mogao podnijeti. Ekipe su na terenu i čistit ćemo sve dok sve ne bude sanirano - dodaju iz grada.

Ključne riječi

Komentara 29

ZG
zgkreso
12:06 25.07.2020.

kad u Zagrebu padne manja ili mrvicu jača kiša, većina šahtova j nemože gutati vodu jer su zaštopani, ali zato imamo krasne fontane...

DU
Deleted user
11:44 25.07.2020.

Ovakvog gradonačelnika nema ni u Alan Fordu..

DU
Deleted user
11:47 25.07.2020.

Žao mi je što je tako ispalo, odavno se po svijetu priča da treba povećati otpornost na katastrofe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije