Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni kamp

Devet volontera iz Poljske, Koreje i Italije u ljetnom kampu u Lugu

kamp
Dragutin Šantoši
13.07.2010.
u 10:20

Volonteri iz različitih zemalja svijeta dva tjedna pripremat će prostorije kako bi centar preuredili u multimedijalni.

Poljaci, Talijani i Korejci volonteri su i volonterke koji će ovo ljeto sudjelovati u uređenju prostorija Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Samobora. Prvi je to ljetni kamp u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, a devet humanitaraca u dva tjedna boravka pripremit će prostorije za budući multimedijalni centar.

– Zajedno ćemo napraviti plan što sve treba napraviti. Bojenje, čišćenje i još mnogo toga poslovi su koji nas čekaju, a cilj akcije je poboljšanje kvalitete života korisnika Centra – objasnio je ravnatelj Centra Boro Kljajić.

Kamperi će okrečiti i urediti trošne zidove, pokositi travu u parku i urediti ga, a u radnim akcijama, nadaju se, pomoći će im i Samoborci.

– Mladići i djevojke radit će dnevno po šest sati, a kako bi napravili što više i učinili Centar ljepšim za korisnike, nadamo se da će im se pridružiti i građani – rekla je Stefanija Fossapi iz Volonterskog centra Zagreb.

Naravno, osim radnih akcija, volonteri će se pobrinuti i za zabavni dio programa. Organizirane su brojne radionice, a zauzvrat će ih Samoborci "počastiti" izletima po samoborskim bregima.

– Nakon radova pozvat ćemo volontere na druženje u grad te im pokazati ljepote našeg kraja – dodao je Kljajić.

Sredstva za radove ove godine iz džepa će izdvojiti Centar, a kako kaže Kljajić, sljedećih godina očekuju pomoć. (dik/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije