Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRINA Izbačeni smo na cestu potpisom Andrije Rašete

Branitelj D. Palijan deložiran iz stana dodijeljenog medicinskoj sestri

03.12.2008.
u 22:49

Iako je već tri puta odgodio deložaciju iz stana u Kombolovoj 5, u Utrini, branitelj Drago Palijan svoje je stvari danas ujutro morao spakirati u kutije i odseliti se. Nisu pomogle ni molbe ni okupljeni prijatelji branitelji. Policija je ogradila ulaz stambene zgrade, a radnici Mrav selidbe sa suprugom Bernardicom Palijan, koja je branila Slunj, počeli su pakirati stvari.

Vlasnik pobjegao u Srbiju
– Dobio sam odluku Ministarstva obrane i uselio se u taj stan u veljači 1993. Nisam se borio da bih završio na cesti – rekao je Palijan.

U stan od 48 kvadrata uselit će se Branka Knežević, nekad medicinska tehničarka Vojne bolnice, koja i danas radi u KB-u Dubrava, ali u financijskoj službi. Ona je, navodno, vlasnica stana, a kako kaže Palijan, njezino rješenje o stanarskom pravu izdao je V. korpus JNA s potpisom generala Andrije Rašete. Iako je danas bila u stanu u Kombolovoj, Branka Knežević pred novinare nije željela izaći.

– To nije točno. Stan je u vlasništvu MORH-a kojem sam plaćao najamninu 178 kuna mjesečno. Prije je tu živio Božidar Jovanović koji je pobjegao u Srbiju. Ja imam rješenje Ministarstva obrane, a Branka Knežević rješenje generala Rašete – ogorčen je Palijan.

Sinoć je stvari ostavio kod susjeda, gdje je sa suprugom i dvoje maloljetne djece prenoćio, a gdje će danas, ni sam ne zna.

Svi su digli ruke
– U Ulici Božidara Magovca ima prazan stan MORH-a koji nikome nije dodijeljen. Zašto se u njega ne bi doselio Palijan? Svi su digli ruke, Ministarstvo obrane nema ništa s tim jer je umirovljen kao ratni vojni invalid, a Ministarstvo hrvatskih branitelja neće mu pomoći jer mu je stan već dodijeljen – rekao je Ilija Ačkar, predsjednik Udruge hrvatskih logoraša.

Za pomoć se Palijan obratio i Gradu.

– S Palijanom sam bio u antiterorističkoj jedinici Lučko. Grad mu može dodijeliti zemljište, ali tek kad Ministarstvo odobri kredit, što je procedura koja traje. Ne mogu reći kako ćemo mu pomoći, ali Grad će se sigurno angažirati – rekao je Miro Laco, pomoćnik pročelnika Ureda za zdravstvo, rad i branitelje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije