Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema krize

Ban centar prodao četiri penthousea, useljenje na proljeće

ban centar (1)
Foto: VL
1/6
09.01.2013.
u 12:30

Točne cijene ne žele otkriti, ali kažu da su slične onima “običnih” stanova koje se kreću od 4500-5500 eura

Luksuzni stambeni apartmani iz kojih se grad čini kao na dlanu dio su ponude Ban centra čija je gradnja pri kraju. Ima ih pet, na samom su vrhu centra, a četiri su već prodana. U Stipić grupi, koja je uz IGH suinvestitor projekta i glavni izvođač radova, ne žele otkriti cijenu apartmana, no navodno ne odskače mnogo od cijene kvadrata “običnih” stanova na ostalim katovima zgrade.

Ukupno 66 stanova

– Od 4500 do 5500 eura cijena je četvornog metra stana. Lokacija je dobra, kupci su većinom vlasnici tvrtki, ali i mnogi ljudi koji rade za međunarodne tvrtke i žele u epicentru gradskih zbivanja imati svoju privatnost i mir, kao da imate stan na njujorškoj Petoj aveniji – kaže Sven Müller, član uprave Centra gradski podrum.

Apartmani na samom vrhu centra su dvoetažni, imaju bazen s grijanom vodom, a prema želji kupca može se i maknuti. U apartmanima veličine do 350 četvornih metara bit će ostakljen krov i galerija. A to je za 310 četvornih metara više od najmanjeg stana, odnosno garsonijere koja je također u ponudi.

Ukupno se u Ban centru nalazi 66 stanova, jedan dio je, unatoč krizi, već prodan, dok su drugi rezervirani ili su u pretkupu.

Gotovo sve popunjeno

– Sve je u Ban centru dignuto za kategoriju više. Krenuvši od unutarnje opreme poput pločica, sanitarija i stolarije najnaprednije tehnologije, zahvaljujući kojoj se zgrada, zrcaleći okolne povijesne vedute grada, nenametljivo uklopila u postojeći donjogradski blok zgrada – opisuje Müller.

Uz stanove, atraktivna lokacija centra pravi je mamac i za najam uredskih prostora, koji su većinom već iznajmljeni. Prizemlje i etaža –1 trgovačke i uslužne su namjene i jedan dio lokala je slobodan.

– U Banu neće biti trgovačkog centra, eventualno kafić, cvjećarnica, supermarket. Posebno je što centar neće biti zatvoren, već će pješaci kroz njega moći prolaziti – kaže Müller.

Useljenje u stanove i poslovne prostore počet će u proljeće.

>>Jure Radić prodao prvi kat Ban centra \'ambasadi\' Europske unije

Ključne riječi

Komentara 16

GM
Gusta magla
20:31 09.01.2013.

Inace kad smo kod luksuza ta je zgradurina dobila gradevinsku samo zato so je u centru grada ponudila garaze za gradanstvo ili kako se to kad nas kaze -javna podzemna garaza otvorena za sve vozace, a sad se vidim pricaa iz stuboka promijenila

MI
milostiv
23:35 09.01.2013.

Ružniju zgradu u životu nisam vidio...majko mila, žele razorit taj centar u potpunosti...

JA
james49
13:01 09.01.2013.

Sjećam se graje i halabuke oko Željpohove zgrade na trgu maršala tita u ZGB, a sve pod obrazloženjem kako se ne uklapa u kulturološki sadržaj trga, pa onda isi scenarij oko horvatinčićeve zgrade na cvjetnom, pa samog cvjetnog. A ovo ruglo nasuprot 500 godina starih zgrada nitko ni ne spominje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije