Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ana-Marija Crnojević ipak ostaje ravnateljica POU-a

Stara-nova ravnateljica naglašava da će i dalje ostati nestranačka i nepolitička osoba te se truditi svoj posao obavljati profesionalno.
19. srpnja 2010. u 17:53 0 komentara 55 prikaza
Samobor vijeće
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pučkim otvorenim učilištem Samobor sljedeće će četiri godine ravnati nova-stara ravnateljica Ana-Marija Crnojević. Odluka je to donesena na jučerašnjem nastavku 11. sjednice Gradskog vijeća, prekinute prošlog četvrtka pompoznim odlaskom više od polovice vijećnika.

No, dok je prošlotjedni pokušaj izbora nove ravnateljice zbog “pobune” haenesovaca pomutnju izazvao čak i unutar same pozicije, jučer ta tema nije potakla baš nikakvu raspravu.

Kloni se politike

Većini sastavljenoj od trinaest ruku vijećnika oporbe i HNS-a bez riječi se suprotstavilo tek šest HSS-ovih glasova protiv i tri suzdržana esdepeovca.

A što o svom ponovnom izboru kaže ravnateljica Ana-Marija Crnojević?

– Zahvaljujem svima koji su me podržali i nadam se da će moj daljnji rad biti jednako dobar i kvalitetan te da ću i dalje uspjeti ostati nestranačka i nepolitička osoba koja profesionalno obavlja svoj posao – kaže Crnojević i za novi mandat najavljuje nove projekte. Osim brojnih radionica i zanimljivih sadržaja koje je građanima do sada nudilo, POU će ove jeseni ostvariti i međudržavnu suradnju s Mladinskim centrom u Brežicama, a u sljedeće će četiri godine, kaže ravnateljica, poticati i projekt uređivanja zapuštene kinodvorane te tako obnoviti jednu dvoranu u Samoboru koja može primiti 350 posjetitelja.

A što ambiciozna ravnateljica kaže na primjedbe gradonačelnika Beljaka o njezinoj nedovoljnoj suradnji s Gradom, koji POU godišnje financira s oko 4,5 milijuna kuna?

Optužbe nisu konkretne

– Suradnja POU i Grada do sada je bila korektna, a takva će, nadam se, i ostati. Na sve sam se njihove sastanke i pozive uvijek odazivala, a dokaz je tomu i na kolegiju gradonačelnika prije 10 dana potpisana prijava POU-a za suradnju na međunarodnom projektu s Brežicama. Gradonačelnik bi u svojim primjedbama morao biti konkretniji – poručuje Crnojević.

Ulicama imena dvojice hrvatskih branitel

Ulicama imena dvojice hrvatskih branitelja

Dok je prva točka dnevnog reda, odnosno prijedlog imenovanja Ana-Marije Crnojević na mjesto ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, podijelila vijećnike, ostalih je deset točaka na sjednici rekordne kratkoće (završena je za pedesetak minuta!) izglasovano bez rasprave i - jednoglasno. Odlukom vijećnika komunalna se naknada tako sa 180 kuna smanjila na 138 kuna, ulice pokraj budućeg autobusnog kolodvora dobile su imena po hrvatskim braniteljima Milanu Rapljenoviću i Davorku Kelemenu, a Samobor ušao u mrežu energetski osviještenih gradova.

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.