Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi

Aktivno klizište na Aleji Bologne konačno se sanira

Aleja Bologne klizište
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
21.06.2014.
u 09:30

Računajte na gužve, za promet je otvoren samo zapadni kolnik

Nakon što se lani u veljači aktiviralo klizište, točno nakon podsusedskog tunela, na Aleji Bologne ovog ponedjeljka, 23. lipnja, radnici ponovo izlaze na teren.

Radovi počinju u devet sati, potrajat će do zadnjeg dana kolovoza, a u navedenom periodu za sav će promet biti zatvoren istočni kolnik Aleje Bologne, na dijelu od Aleje seljačke bune do čvora Jarek.

Teškoće u prometu

Svi oni koji koriste spomenuti pravac moraju računati na gužve jer će se promet tijekom radova odvijati dvosmjerno zapadnim kolnikom.

– Sugrađane upozoravamo na moguće teškoće u prometu – poručili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Najavljeni radovi, plaćeni iz proračunskog budžeta, za koje je predviđen iznos od 3,5 milijuna kuna, trajno su rješavanje problema klizišta zbog kojega je Aleja neko vrijeme bila i zatvorena.

Podsjetimo i lani se nakon klizišta i prvotnog čišćenja terena krenulo u sanaciju, no bila je to hitna mjera kojom se tek uklonila opasnost za vozače i nesmetan promet, ali problem nije dokraja riješen.

– Prije desetak dana počeli smo s pripremama za radove koji slijede. Ovo je trajno rješavanje problema s klizištem na ovom dijelu – poručio je Milan Rendulić, pomoćnik pročelnika GU za prostorno uređenje i izgradnju grada.

Karta opasnih dijelova

Naime, samo tijekom prošlogodišnjih zimskih i proljetnih mjeseci zbog obilnih padalina u Gradu Zagrebu evidentirana su 65 klizišta od kojih je čak 55 u podsljemenskoj zoni u Zagrebu.

Rezultat toga ekstremni su vremenski uvjeti jer je u prva četiri mjeseca lani ukupna količina oborina iznosila gotovo 50 posto prosječne godišnje oborine. Baš je zbog toga pokrenuta i inicijativa koja tek treba dobiti zeleno svjetlo Grada – izrada detaljne karte svih klizišta u cijelom gradu kako bi se moglo pristupiti njihovim detaljnim sanacijama.

Zbog radova na sanaciji klizišta od 23. 6. od 9 sati do 31. 8. do 20 sati zatvoren istočni kolnik Aleje Bologne, od Aleje seljačke bune do čvora Jarek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije