Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online-kupnja

106 trgovina okupilo se u prvi šoping-centar na internetu

imall
Zarko Basic/PIXSELL
18.10.2012.
u 08:17

Trenutačno se može kupiti 36.500 proizvoda, a mjesečno se proda robe za 200 tisuća kuna. Uskoro stiže i aplikacija za pametne telefone iMall

Dok kupovna moć građana stalno pada, a sektor trgovine iz mjeseca u mjesec bilježi sve lošije poslovne rezultate, prvi hrvatski internetski trgovački centar iMall, sjedište kojeg je u Zagrebu, može se pohvaliti samo pozitivnim brojkama. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je direktor virtualnog trgovačkog centra Damir Jelavić, nakon više od godinu dana rada na programskoj platformi, pustio u rad sa svojim timom od pet ljudi.

Kupci najčešće iz Zagreba

Svi su tek diplomirani stručnjaci za informatiku ili ekonomiju. Online-kupaca je mnogo, a najveći je razlog – cijene niže i do trideset posto. – Brojem trgovina, a trenutačno ih je 106, možemo se pohvaliti da smo, ukupno gledano, peti trgovački centar u Hrvatskoj ako se uspoređujemo i sa “zidanima”, s tendencijom rasta. Naše trgovine ne plaćaju skupu najamninu, nemaju trošak zaposlenih, režija pa su moguće i niže cijene – kazao je Jelavić. U ponudi internetskog trgovačkog centra danas je 36.500 proizvoda, najviše iz područja elektronike i kućanskih aparata koji se i najviše prodaju. Kupci su najčešće iz Zagreba, ali brojni su i oni iz drugih dijelova Hrvatske gdje ne postoji tako bogata trgovačka ponuda. Iako je jedan od najmlađih trgovačkih centara na našim prostorima, a prvi od virtualnih, mjesečno se u njemu proda robe u vrijednosti 200.000 kuna.

– iMall je preslikao model trgovačkog centra u online-okruženje. “Prošetati” šoping-centrom i obaviti kupnju ugodnije je ako to činite iz naslonjača štedeći energiju, vrijeme i novac – rekao je Jelavić i dodao kako je područje sigurnosti podataka dovedeno do savršenstva. Tvrdi da je veća šansa ostati bez novčanika u stvarnom trgovačkom centru.

Prilika i inovatorima

iMall vole i hrvatski inovatori koji su upravo nudeći svoje proizvode u virtualnom svijetu premostili tržišne teškoće s plasmanom svojih ostvarenja. Iz virtualnog trgovačkog centra najavljuju posebne božićne akcije, a uskoro će biti dostupan i putem aplikacija za pametne telefone.

Komentara 8

KR
krivi
08:57 18.10.2012.

svaka čast, napokon malo optimizma...

PR
PrisojeTG
10:00 18.10.2012.

Pa vi podržavate ovakve inovacije. Takve inovacije nam uzimaju radna mjesta. Za par godina će i trgovački lanci otpustiti ljude jer će se sve kupovati na net-u...Neka netko osmisli kako zaposliti 100-tinjak ljudi.

LU
lutomirski
08:34 18.10.2012.

bolesni optimisti, nema kupaca jer nema kupovne moci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije