Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.03.2012. u 12:00

Za svećenike, jer imaju posebnu misiju, barem u Crkvi ne bi trebalo vrijediti načelo nevinosti do konačne presude

“Iznevjerili ste povjerenje koje su nevini mladi i njihovi roditelji imali u vas. Zato morate odgovarati pred Bogom, kao i pred sudovima koji su za to ustanovljeni”, napisao je papa Benedikt XVI. u pismu irskim vjernicima u ožujku 2010. Papa jasno kaže što su počinili svećenici pedofili i kako će odgovarati.

Stoga je grijeh svaki pokušaj opravdavanja neprikladnog ponašanja nekog svećenika kojemu su roditelji povjerili svoju djecu. “Biskupi trebaju surađivati s civilnim vlastima kada je u pitanju spolno zlostavljanje”, istaknuto je u okružnom pismu Kongregacije za nauk vjere koje je potpisao kardinal William Levada. Pismo je upućeno kako bi se biskupskim konferencijama pomoglo pripremiti osnovna načela za postupanje u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnika.

Usvojena načela u Kongregaciju su trebala stići do 2012. I za kraj, za svećenike, jer imaju posebnu misiju, barem u Crkvi ne bi trebalo vrijediti načelo nevinosti do konačne presude.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?