Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.05.2013. u 12:00

Radila Vlada sve ili ništa, isto nam se piše. Samo nebo zna što.

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, u svom izlaganju na zagrebačkom ProInvestu poručio je gospodarstvenicima da su on i njegov tim učinili sve kako bi Hrvatska izašla iz krize, a vezano uz skoro članstvo u EU dodao je “čak i da ne radimo ništa, nešto će se dogoditi”. Nevolja je samo što nitko u Vladi ne zna što će se dogoditi jer i potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić otvoreno zdvaja kako “samo Bog zna” što će se dogoditi. Ukratko, radila Vlada sve ili ništa, isto nam se piše. Samo nebo zna što.

Domazet ima novi recept za izlazak iz krize

Tihomir Domazet, ekonomist i predsjednik Hrvatskog instituta za financije, predstavio je u Slobodnoj Dalmaciji novi ekonomski model koji, uvjeren je, može izvući Hrvatsku iz krize. Domazetov model je jednostavan, a temelji se na postavljanju ciljeva. „Na primjer, postavi se cilj: povećanje BDP-a pet posto godišnje i potom se svi parametri podrede tome“, tumači Domazet, a nama ostaje da se pitamo zašto se te genijalne ideje nitko nije prije sjetio? I zašto samo pet posto?

Marasa podržava 
samo 11 posto obrtnika

Gordana Marasa, ministra poduzetništva i obrta, podržava jedva 11 posto obrtnika, pokazala je anketa među 8728 članova HOK-a. Nakon što je izgubio povjerenje obrtnika i dotaknuo dno, ministar ima velik prostor za napredak u radu.

Kriza u zemlji kao izlika za odgodu izbora u HDZ-u

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na predizbornom proputovanju kroz Rijeku, koju je opisao kao jedini crveni grad između Pekinga i Havane, odgovarao je i na novinarska pitanja. Na pitanje što je s lanjskim obećanjem da će nakon lokalnih izbora organizirati unutarstranačke izbore, kazao je da su oni u drugom planu. Razlog za odgodu unutarstranačkih izbora vidi u “krizi unutar države” pa će ih stoga odgoditi “dok se ne steknu uvjeti“. Kako je posve jasno da će kriza unutar države potrajati najmanje do idućih parlamentarnih izbora, a Karamarko zaziva i prijevremene, možemo pretpostaviti da će i izbori u HDZ-u biti odgođeni na neodređeno vrijeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?