Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANTONALNO TUŽITELJSTVO U LIVNU

Mamić više od pet sati odgovarao na pitanja: 'Sadržaj svega onoga što je danas obavljeno predstavlja tajnu'

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/15
12.05.2021.
u 17:50

Na ispitivanju je bio i predstavnik USKOK-a, koji može postavljati pitanja, no glavnu riječ vodi tamošnje tužiteljstvo

Više od pet sati iskazivao je Zdravko Mamić u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu o svojim navodima da je, među ostalim, dao pola milijuna eura mita osječkim sucima kako bi ga oslobodili u prvom sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama te odbili potvrditi drugu optužnicu protiv njega i brata mu Zorana. Ispitan je u svojstvu osumnjičenika jer je davanje mita, jednako kao i primanje, kazneno djelo.

Na ispitivanju je bio i predstavnik USKOK-a koji može postavljati pitanja, no glavnu riječ vodi tamošnje tužiteljstvo.

- Izričito smo upozoreni da sadržaj svega onoga što je danas obavljeno predstavlja tajnu pa vam o sadržaju nećemo reći ništa, jer ne možemo. Od 11.15 sati, s dvije kratke stanke, trajalo je ispitivanje Zdravka Mamića. U 80 posto je to bilo spontano njegovo iskazivanje koje je identično onome što je sadržano u kaznenoj prijavi iz listopada prošle godine. Zadnji dio su bila pitanja tužiteljstva iz Uskoka i DORH-a iz Zagreba, ali postavljena preko zamjenika kantonalnog tužitelja u BiH – otkrio je Mamićev branitelj Veljko Miljević nakon ispitivanja. Istaknuo je kako je cijeli proces protekao "izrazito korektno, samo što je dugo trajao".

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
1/8

- Ja sam tu bio najmanje važna osoba, bio sam pasivno prisutan, ali ako je ovoliko dugo trajalo, znači da je ispitivanje bilo aktivna radnja u kojoj se mnogo toga čulo, ali Zdravko Mamić nije ni imao nikakvu drugu potrebu, nego da se čuje ono što je u kaznenoj prijavi već rekao – nastavio je odvjetnik Miljević.

Nije, pak, htio špekulirati hoće li nakon Mamićeva iskazivanja u Livnu biti pokrenut kazneni postupak u Hrvatskoj protiv prozvanih osječkih sudaca.

- Neću govoriti o tome. Ja imam vrlo jasno uvjerenje, no to drugi sude, i to će suditi USKOK – poručio je.

Video: Zdravko Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 35

BA
banini
18:09 12.05.2021.

E to su ti veliki Hrvatine kad kradu nitko veći od njih, a kad treba u zatvor onda odjednom postaju bosančerosi. Ljige dvolične. No nosu krivi oni već onaj tko im dao mogućnost da imaju prvu i drugu domovinu.

VU
VučedolacHrvat
14:08 12.05.2021.

Pravosuđe nam je prekrasno.

MA
Mary5
22:24 12.05.2021.

Velika podrska Mamicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije