Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Stonu

Zbog povreda statuta raspušta se ogranak HDZ-a u Dubrovniku?

\'13.10.2011., Zagreb - HDZ odrzao konferenciju za medije kao reakcija na objavu oporbe da nece sudjelovati u radu Sabora do kraja aktualnog saziva. Frano Matusic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
17.02.2012.
u 15:01

– U prigovorima je navedeno kršenje statuta, izbornih pravila, kodeksa časti i te prigovore sada treba raspraviti i vidjeti treba li uvesti neku vrstu sankcije – kazao je Matušić

Sjednica gradskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije sazvana je na temelju prigovora na izbore u temeljnim ograncima gradske organizacije Dubrovnik, rekao je predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić komentirajući špekulacije kako će se večeras u Stonu raspustiti ta gradska organizacija.

– U prigovorima je navedeno kršenje statuta, izbornih pravila, kodeksa časti i te prigovore sada treba raspraviti i vidjeti treba li uvesti neku vrstu sankcije – objasnio je Matušić koji nije želio prejudicirati moguće sankcije, ali je ustvrdio da je riječ o posebno grubim povredama čak i stranačkog statuta.

– Ja ne mogu prije sjednice govoriti o tome što bi se moglo odgoditi jer ja to ne mogu znati, pa ne mogu reći hoće li se odbor odlučiti za ovo ili ono. Napravljene su grube povrede stranačkih pravila na izborima u temeljnim ograncima koje traže najteže sankcije – kazao je Matušić te dodao kako je povreda Statuta stranke iznad odluka Nacionalnog vijeća.

– Dakle, bez obzira na odluke tog tijela, unatoč započetim unutarstranačkim izborima, smatram da je moguće raspustiti ogranak koji se toliko ogriješio o stranačke zakone – zaključio je Matušić.

Upitana za komentar o problemima u dubrovačkom HDZ-u, Jadranka Kosor rekla je da ne želi komentirati ništa o problemima u stranci ni o unutarstranačkim izborima, ali je dodala kako joj je drago što se Dubravka Šuica kandidira za zamjenicu predsjednice stranke jer podržava svako aktiviranje žena u stranačkoj politici.

Komentara 33

RO
robertooo
14:54 18.02.2012.

gdje treba kršiti pravila tu se nađe jaca

LI
liliana1007
15:28 17.02.2012.

svu štetu u posljednje vrijeme hdz-u čine mediji koji su opsjednuti izvještavanjem o izborima, to je bitnije od svih prosvjeda koji se sad događaju i od svake sjednice vlade

BA
baza
17:59 17.02.2012.

http://www.vecernji.hr/vijesti/milosevic-skandal-je-sramota-stranku-koja-vrijeda-sve-clanove-clanak-377406jedini normalan, čini se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije