Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat tarifama

Zaratili cijenom, ali i na ulici. Taxi Cameo: Zalijeću se u naše aute

taksi
Krunoslav Petrić/PIXSELL
13.04.2010.
u 13:09

Putnika je više jer su cijene niže, a usluge koriste i oni koji to do sada nisu činili, slažu se bar u jednom vlasnik Taxi Cammea i stari vozači taksija.

Rat među osječkim taksistima je počeo. Dok su se stari odlučili pristigloj konkurenciji suprotstaviti nižom cijenom, novopridošli iz riječkog Taxi Cammea odgovaraju uglađenošću. Iskre netrpeljivosti rasplamsale su se i na gradskim ulicama.

Prate pridošlice u stopu

– Bolje da rade na sebi i svojem voznom parku, a ne da urlaju, psuju, pljuju i vrijeđaju naše vozače. S novim cijenama trebali su izići pred naš dolazak, sad je kasno – poručuje Kosta Minovski, vlasnik Taxi Cammea, čijih 12 zafira i jedan minibus od prije četiri dana voze Osječane po promotivnim cijenama do 1. lipnja, 13 kuna do pet kilometara vožnje.

S novom voznom tarifom pred svoje sugrađane od jučer je odlučilo izići i osam “starih“ vozača taksija. Svoju će vožnju do pet kilometara naplaćivati 12 kuna, što je kunu manje od konkurencije. Akcija za kojom su posegnuli također je promotivnog karaktera.

- Vožnja do deset kilometara stajat će 40 kuna, a svaki dodatni kilometar iznad toga naplaćivat ćemo po pet kuna. Odlučit ćemo koliko će ovo trajati, a Osječani će o svemu biti obaviješteni. Start od 40 kuna koji smo do sada imali, ukida se. Putnika je više jer su cijene niže, a usluge koriste i oni koji to do sada nisu činili – objašnjava Vladimir Vodopić, predsjednik Udruženja osječkih taksista.

Zadovoljstvo s početkom rada na osječkim ulicama ne skrivaju ni u tvrtki Cammeo. Dežurnima u pozivnom centru proteklog su se vikenda užarile telefonske žice. Njihove usluge zatražilo je više od 600 građana.

- Fizički čak nismo stigli udovoljiti svima. No, ne živi se samo od subote, ali nam je to bila dobra injekcija. Treba još nekoliko dana da se ekipa uhoda. Vozači imaju dosta "praznog hoda“ jer sve kuće nisu označene brojevima pa često znaju kružiti u potrazi za njima. Počeli su nam se javljati i stariji sugrađani kojima treba prijevoz do liječnika, ali i hoteli te tvrtke. Zadovoljni smo – nastavlja Minovski.

Traže policijsku zaštitu

Dodaje kako je zbog vrijeđanja, pa čak i zalijetanja starih vozača taksija u njegove vozače i automobile na ulicama uputio pismo načelniku Policijske uprave u Osijeku.

– Moram zaštiti svoje djelatnike pa stoga očekujem da policija reagira i preuzme odgovornost. Bit ćemo strpljivi jer imamo svoju jasno zacrtanu strategiju poslovanja, a građani su ti koji će odlučiti s kim će se voziti – zaključuje Minovski. Samo za vikend Taxi Cammeo prevezao je nekoliko tisuća Osječana.

– Da smo imali trostruko više vozila, sva bi radila punim kapacitetom – kaže Minovski.

Komentara 22

OB
-obrisani-
15:49 13.04.2010.

sveta konkurencija. tako bi trebalo razbit i politički monopol bivših komunista koji sada glume demokrate, pa bi svima bilo lakše.

IR
ivi-ri
13:08 14.04.2010.

Spomuta firma u Rijeci postoji već duže vrijeme; solidno obavljaju uslugu ali su poznati po ne poštivanju prometnih propisa, prekoračenje brzine, vožnja kroz crneno, vožnja po žutoj traci za autobuse. Ivica iz Rijeke

OB
-obrisani-
15:38 13.04.2010.

još kad bi uspija neko i trgovce natirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije