Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE NOVA ROBA

Vraćanje u normalu: Police Kozuma polako se pune

Konzum
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.04.2017.
u 14:33

Mnogi dobavljači prekinuli su u subotu opskrbu Konzuma zbog strahovanja da neće moći naplatiti svoju robu

Police Konzuma u utorak su se polako počele puniti robom; obnovu svojih isporuka potvrdili su neki od najvećih dobavljača, dok iz Podravke i Badela 1862 napominju kako isporuke nisu ni obustavili.

Podravka je među rijetkim kompanijama koja je od početka pružala podršku u smislu stabilizacije ukupne situacije. Shodno tome, kako navode iz te koprivničke kompanije, vodili su računa da u svakom trenutku na policama najvećeg trgovačkog lanca Konzuma potrošačima budu dostupni njihovi proizvodi.

I iz Badela 1862 su također kazali kako nisu ni prekidali isporuku robe Konzumu te kako se isporuka odvija normalno.

Iz Kraša i Agrofructusa u utorak su Hini potvrdili da su ponovno započeli s isporukom roba.

Iz Francka poručuju da kao dio Koordinacije proizvođača i dobavljača, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi, redovito isporučuju sav asortiman na police Konzuma u želji da se održi funkcioniranje sustava, ocijenivši da je to "svima u interesu".

"Pozdravljamo uspostavu konstruktivnog dijaloga s povjerenikom prinudne Uprave Antom Ramljakom te stav Vlade o prebacivanju regresnog duga na Agrokor, koji je krajnji korisnik tih sredstava, kao i sigurnost podmirenja novonastalih obveza, što omogućava stabilnost prehrambene industrije i cjelokupnog gospodarstva", ističu iz Francka.    

Varaždinska Vindija izvijestila je u utorak ujutro da nastavlja s redovnom isporukom svojih proizvoda Konzumu, što bi trebalo pridonijeti stabilnosti domaćeg gospodarstva i spriječiti negativne trendove u cjelokupnom lancu opskrbe hranom.

"U interesu stabilizacije poslovanja te dugoročnog jamstva za očuvanje radnih mjesta, Poslovni sustav Vindija nastavlja s redovnom isporukom cjelokupnog asortimana proizvoda 'Kvalitete Vindija' na prodajna mjesta trgovina Konzum", priopćila je jutros ta varaždinska tvrtka.

Mnogi dobavljači prekinuli su u subotu opskrbu Konzuma zbog strahovanja da neće moći naplatiti svoju robu, no nakon što su u ponedjeljak predsjednik Vlade Andrej Plenković i povjerenik Ramljak razgovarali i s dobavljačima i s bankama-vjerovnicama Agrokora, situacija se normalizira.

U ponedjeljak poslijepodne Dukat je izvijestio da nastavlja isporučivati cjelokupni asortiman u trgovine Konzuma i redovno otkupljivati mlijeko od kooperanata.

Normalizacija poslovnih odnosa s Konzumom rezultat je uspostavljenog dijaloga i povjerenja između dobavljača i vladinog povjerenika Ramljaka koji se tijekom dana sastao s dobavljačima i bankama, kazali su u Dukatu.

Inače, javno dostupni podaci Financijske agencije pokazuju da su većini velikih Agrokorovih dobavljača poslovni računi odblokirani. Oko 14,00 sati u blokadi su još bili računi AWT Internationala i Zvečeva.

>> Ivica Todorić i njegova uprava uklonjeni s internetske stranice Agrokora

>> Cerar: 'Nećemo dopustiti da Mercator propadne, pratimo stanje'

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
18:43 11.04.2017.

nema više gazde i odmah se lakše diše

Avatar nekakav
nekakav
14:50 11.04.2017.

ja nisam vidio nikakve prazne police. tamo gdje je bila na nekoj robi akcija, police su ionako prazne, jer ih preprodavači iz manjih seoskih dućana, ionak sve prije isprazne. i baš idem danas u konzum, onaj veeeliki, da natrpam kolicaca i njima tresnem jednu žensku na parkingu, koju već dulje vrijeme mjerkam, da je ona meni auto kolicima potegnula.... ah, taj konzum, kolko života tamo ima... skoro zaboravih, gdje sve todorić ima vikendice, jel zna netko? da kupim neku parcelicu blizu njega, kad ostarim, da imam s kime pričati, a da je nešto proživio, stvorio. jer ove sirotinje oko mene, već mi ih na navrh glave. uzmu kredit da kupe auto! ne neki stroj, koji će im kupiti deset bmw-a, kuću... oni kupe auto, i onda žive na akcijama konzuma za pileća krilca, robom pri isteku roka trajanja... konzum zove vas! haha, i kako se smirila pompa oko agrokora, nema više jaukanja, iživljavanja, sve se polako vraća tamo gdje je i bilo pred točno dva mjeseca. tko je profitirao u ovoj priči?

DU
Deleted user
16:18 11.04.2017.

Ta vijest bi trebala glasiti: police Konzuma u ruskom vlasnistvu polako se pune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije