Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NIJE NASTRADAO

Vozio cestom unatoč zabrani pa zapeo u izlivenoj Uni: 'Mještani su pomogli u izvlačenju automobila'

Hrvatska Kostajnica: Porast vodostaja rijeke Une, na snazi izvanredne mjere obrane od poplava
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, hina
15.05.2023.
u 23:05

U automobilu se u tom trenutku nalazilo troje ljudi, no nisu bili u životnoj opasnosti

Iako je ovog ponedejljka zbog izlijevanja rijeke Une uvedena zabrana prometovanja cestom u Hrvatskoj Kostajnici, oko 19 sati PU sisačko-moslavačkoj stigla je dojava o automobilu koji je zapeo u rijeci. U automobilu se u tom trenutku nalazilo troje ljudi, no nisu bili u životnoj opasnosti. 

Kako je policija potvrdila za 24sata, nitko nije ozlijeđen, a automobil su pomogli izvući mještani. - U automobilu je bilo troje ljudi i nisu bili životno ugroženi. Pri izvlačenju automobila pomogli su mještani - potvrdio je i Petar Prpić iz HGSS-a.

Vodostaj Une i dalje je u porastu pa se ne isključuje mogućnost da voda preplavi ulice u Hrvatskoj Kostajnici gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, a zbog vode na kolniku kod Kuljana je prekinut promet na državnoj cesti 47 između Hrvatske Kostajnice i Dvora.

>> VIDEO Odronila se zemlja na cesti kod Obrovca

U ponedjeljak u 19 sati vodostaj je iznosio 424 centimetara i nastavlja porast u prosjeku tri centimetra na sat. Radnici Vodoprivrede tijekom ponedjeljka su podizali zečje nasipe uz Ulicu Nine Marakovića, na kojoj su učvršćivali šahtove kako ih voda ne bi izbila. U pripravnosti su i pripadnici kostajničkog DVD-a. Zbog velike količine vode na kolniku, kod Kuljana je prekinut promet na državnoj cesti 47 između Hrvatske Kostajnice i Dvora.

Kako javlja HAK, promet se odvija obilazno od Hrvatske Kostajnice, preko Jovca i Divuše prema Dvoru.  Nastavljen je i porast vodostaja Save kod Jasenovca, koji je dosegnuo 751 centimetar, što usporava utok Une u Savu. I nadalje su na snazi redovne mjere obrane od poplava. Jedino prestanak oborina u gornjem toku Une mogao bi utjecati na stagnaciju vodostaja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije