Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO NOVU FUNKCIJU

Više nije ministar obrane: Vladimir Putin smijenio Sergeja Šojgua

Eurasian Economic Union summit held in Moscow
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
1/4
12.05.2024.
u 21:18

Na mjesto Šojgua doći će Andrej Belusov

Predsjednik Rusije Vladimir Putin smjenio je svog ministra obrane, Sergeja Šojgua. Šojgu je ministar bio od 2012. godine te će biti imenovan na čelo Vijeća sigurnosti, navodi se u dekretu objavljenom na web stranici Kremlja. Na mjesto Šojgua doći će Andrej Belusov, piše BBC.

Nakon što je Putin u utorak prisegnuo na novi šestogodišnji predsjednički mandat, tamošnja je vlada, prema odredbama ruskog Ustava, podnijela ostavku. Ruski predsjednik imenovao je u petak Mihaila Mišustina premijerom, priopćila je vlada nakon što je donji dom parlamenta odobrio njegovu nominaciju. Putin je u utorak prisegnuo za novi mandat nakon što je premoćno pobijedio na predsjedničkim izborima u ožujku.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

Eurasian Economic Union summit held in Moscow
1/20

 

Komentara 13

Avatar Aurel
Aurel
21:28 12.05.2024.

sada samo mora paziti kad prolazi kraj prozora...

Avatar krcedolac
krcedolac
07:43 13.05.2024.

Hoće li i on ispasti s prozora ili aviona?

KI
Kontra indoktriniran
21:50 12.05.2024.

Prema rječima bivšeg glavnokomandujećeg generala združenog stožera SAD Marka Milleya upravo je Šojgu bio garancija da se rat neće završiti nuklearno. Sada te garancije više nema. Ruski jastrebovi su pobijedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije