Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vidošević: Napad na Podravku je napad na državne interese

Ne vjerujem da se sastalo 5-6 Podravkinih menadžera i da su sami smislili taj plan. To je moralo biti skovano izvan Podravke, procijenio je Vidošević nakon dvotjednog odsustva s političke scene te pohvaljujući napore koji su uloženi da se ovaj slučaj razotkrije.
23. listopada 2009. u 11:50 91 komentara 3 prikaza
vidosevic
Foto: Goran Stanzl/VLM

Nakon što je prije dva tjedna iz osobnih razloga, kako bi mu operirali glasnice, započeo "predizbornu šutnju" komunicirajući s javnošću na internetu ili posredstvom svoje glasnogovornice, nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević vratio se u utrku za Pantovčak poručujući na danas održanoj konferenciji za novinare:

- Vjerujem da se sada dobro čujemo.  

Udarivši po vrućim temama u zemlji, Vidošević nije štedio novi glas, koji je sada čišći i daleko od "hrapavosti" koja ga je prije mučila.  

- U Hrvatskoj više neće biti isto, ona će biti drugačija i vratit ćemo optimizam. Znam što treba ovoj zemlji i vrijeme je za promjene. Moramo skinuti sve okove koji su nas držali do sada - ustvrdio je nezavisni predsjednički kandidat.  
 
Nakon općeg pogleda na stanje u državi, Vidošević je komentirao i zbivanja u Podravki. 
- Ne vjerujem da se sastalo 5-6 Podravkinih menadžera i da su sami smislili taj plan. To je morao biti plan skovan izvan Podravke - procijenio je pohvaljujući napore koji su uloženi da se ovaj slučaj razotkrije.  
 
- Napad na Podravku je napad na državne interese - ustvrdio je Vidošević dodajući kako prošli kormiral Vlade nije bio spreman otvoriti ovaj slučaj. 
 
Također je pružio potporu sadašnjoj izvršnoj vlasti procjenjujući da pravi test dolazi s krojenjem proračuna za iduću godinu. 
  
 - Ovako centralizirana Hrvatska više ne može naprijed, ovako centralizirana država dovodi moć u ruke pojedinaca koji onda bahato upravljaju s onim što nije njihovo. Odgovornost će se morati prepustiti regijama, županijama - poručio je. 

Vidošević je priznao i kako je dvotjedno mirovanje iskoristio za opširnu komunikaciju s mladima na internetu, gdje je uvidio njihovu snagu i volju za mijenjanjem sadašnjeg stanja.
Priznao je da se navikava na novi glas, odlazi logopedu i uči govoriti, a strahovao je kako će glas, kojim je sada zadovoljan, nakon operacije i oporavka zvučati. 

Osim što je promijenio glas, nez

Osim što je promijenio glas, nezavisni predsjednički kandidat promijenio je i stas. Na današnju konferenciju za novinare stigao je vidno lakši i vitkiji. Od lipnja do sada skinuo sam 30 kilograma - priznao je Nadan Vidošević ističući da polako skida kilograme, ali da mu je teško zadržati željenu kilažu.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • frenkie257:

  Čovjek zna znanje i sposoban je. On nam ne mulja oci i govori da će sve biti u redu a mi samo da se zavalimo u naslonjac. Jasno je rekao da se moramo primiti posla i ucititi nesto od svoje ... prikaži još! zemlje. A on ce biti na celu i voditi nas kroz sve. Svaka čast Nadane!

 • west:

  Mislim da je Vidošević sve super rekao.Napad na Podravku ,napad je na državne interese.

 • Avatar Vladimir1204
  Vladimir1204:

  DiasporaZeljko, kad vec komentiras,sluzi se hrvatskim jezikom.