Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vatrogasac heroj: Rukama uhvatio ženu koja se bacila s četvrtog kata

Tomass je uspio uhvatiti ženu i tako joj pružiti šansu za novi život, a ovaj čin nije prošao nezapaženo pa je tako i ministar unutarnjih poslova pohvalio vatrogasca.
04. lipnja 2018. u 18:37 4 komentara 5511 prikaza
Vatrogasac spašava ženu koja je pokušala počiniti samoubojstvo
Foto: Facebook/Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests
Pogledajte galeriju 1/2

Vatrogasac junak iz Latvije koji je čekao nagnut nad prozorom iznad kojeg je žena željela počiniti samoubojstvo uhvatio je ženu rukama kada se odlučila na skok sa zgrade, javlja Unilad

kune OPTUŽEN ZA PRONEVJERU Vatrogasni zapovjednik prisvojio 330.000 kuna pa lažirao izvješća

Videozapis tog čina objavljen je na Facebooku od strane latvijske vatrogasne službe nakon čega je podijeljen više tisuća puta. 

Tomass Jaunzems, rekao je kako je kada su došli na mjesto događaja vidio ženu na četvrtom katu koja je već visjela s balkona. U strahu da bi dolazak u njen stan mogao izazvati paniku kod žene i potaknulo ju na skok, dobio je naredbu da ode na kat ispod gdje se nagnuo kroz prozor dok ga je kolega pričvrstio užetom kako ne bi pao ako nešto pođe po zlu. 

Tomass je uspio uhvatiti ženu i tako joj pružiti šansu za novi život, a ovaj čin nije prošao nezapaženo pa je tako i ministar unutarnjih poslova pohvalio vatrogasca.

- Naš je rad vrlo važan, a aspekt hrabrosti jedan je od ključnih. Vatrogasac je pokazao veliku nesebičnost i predanost radu i svemu što vatrogasni posao traži. Razmišljao je izvan okvira u teškim uvjetima i zato uspio spasiti tuđi život, rekao je ministar Oskars Abolins.

Pazin Macu spašenu s drveta volonteri spašavali i iz skloništa ivanec bistranski Dramatične fotografije: Bujica zatrpala kuću, voda i blato poplavili i kat Stipe Miočić SKROMNI PRVAK Stipe Miočić pohvalio se poklonom kojega je dobio iz Hrvatske!
Zagreb: Policija ispred zračne luke čeka avion u kojemu je Ivica Todorić
KAKO JE UOPĆE I DOŠAO
Britanac zadržan pet dana u zagrebačkoj zračnoj luci zbog bizarnog razloga: 'Policajac je bio jako drag'
5G pokreće gospodarski rast u Hrvatskoj
5G ATLAS HRVATSKOG TELEKOMA
5G pokreće gospodarski rast u Hrvatskoj