Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li ga trebao primiti?

Urnebesno! Zdravom mladiću ponudili cjepivo preko reda, iznenadio se kada je saznao razlog

Prvim Moderninim cjepivom u Hrvatskoj cijepili se ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji
Zeljko Lukunic/PIXSELL
21.02.2021.
u 08:41

Neki su mu sugerirali da je trebao prešutjeti i cijepiti se, no drugi su se pitali kako to da liječnici nisu reagirali kada su pročitali da jedan čovjek, s obzirom na te dimenzije i kilažu, teži koliko i jedan prosječni tenk.

Poprilično smiješna priča dolazi iz Velike Britanije. Tamo je već više od 15 milijuna ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, a prvi su, kao i svugdje na svijetu, ranjivije skupine, starije osobe itd. Među ranjivije skupine spadaju i oni s višim indeksom tjelesne mase zbog većeg rizika od razvoja težeg oblika bolesti. 

No, jednom novinaru, mladom i zdravom, ponuđeno je da se ide cijepiti idući tjedan, a njemu je to postalo malo prečudno, piše IFLScience. 

"Očito to neću odbiti. Nitko to ne bih smio, ali stvarno sam zbunjen zašto bi mi se ponudila ta prilika u sadašnjoj fazi kada se još uvijek nisu cijepile mnoge ranjive ili rizične skupine", napisao je Liam Thorp na Twitteru.

Sutradan, iz znatiželje, nazvao je svog liječnika da provjeri o čemu je riječ i zašto su mu ponudili cijepljenje. Otkrio je da mu je u zdravstveni karton upisano da je visok tek 6,2 centimetra, umjesto stvarnih 187 centimetara, što je pokazalo suludi indeks tjelesne mase od 28.000. Tsko je umjesto 6,2 centimetra u podacima je trebalo pisati 6,2 stopa, koje kada se pretvore u centimetre, daju njegovu stvarnu visinu. 

Neki su mu sugerirali da je trebao prešutjeti i cijepiti se, no drugi su se pitali kako to da liječnici nisu reagirali kada su pročitali da jedan čovjek, s obzirom na te dimenzije i kilažu, teži koliko i jedan prosječni tenk.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:08 21.02.2021.

Ha, ha, jako smiješno. Evo, upišao se od smijeha. Nego, meni je ovo zanimljivo: "Očito to neću odbiti. Nitko to ne bi smio...". Ma nemoj. Naravno, kako da ne. Evo sve trčim. Koja propaganda...

Avatar Jopa
Jopa
09:26 21.02.2021.

Trčim da se procepišem, evo trčim nakon ovog članka...

RM
rmajstor
09:50 21.02.2021.

Umjesto da se izoliraju rizične skupine, a svim ostalima da prilika da normalno žive, jačaju imunitet, zarađuju, pa i da se prokuže u konačnici i stvore imunitet krda bez hospitalizacije... vi nabacujete dnevnu dozu straha i stresa propagirajući koktel instant bućkuriša. A ovi iz stožera što čine - to je bez komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije