Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ugledni psihijatar o psihološkom stanju nacije

04.11.2017.
u 20:28

I slučaj Agrokor utječe na psihičko stanje naroda. Ne do razine koja zahtijeva psihijatrijsko liječenje, ali jasno je da takva činjenica frustrira svakog pojedinca

Psihijatar dr. Vlado Jukić 24 je godine na čelu najpoznatije zagrebačke psihijatrijske bolnice, Vrapče. Razgovarali smo s njim o psihičkom stanju nacije i pritiscima suvremenog načina života te hrvatskim posebnostima koje nas oblikuju i kojima robujemo.

Kako društveno-politička zbilja djeluje na psihičko stanje nacije?

Prvo jedan ograda: psihijatrija kao struka ipak je ponajprije usmjerena na pojedinca i nije na njoj da interpretira društvena zbivanja. No kao čovjek koji promatra svijet oko sebe, koji aktivno participira u društvenim zbivanjima, ali i kao psihijatar koji ima neka dodatna znanja, mogu odgovarati na vaša pitanja, pa i na ovo. Jasno da zbivanja u društvu utječu na psihičko stanje pojedinca, a onda i samog društva. To je začarani krug. Ono što se dogodilo kao posljedice negativnih društvenih zbivanja prelamaju se kroz prizmu pojedinca, a onda ta nezadovoljstva i problemi koji se u njemu nagomilaju povratno utječu na društvo. I to je praktički negativan začarani krug u kojem se sada nalazimo – on nije dobar i trebalo bi ga, premda je to lako govoriti, nego učiniti, prekinuti i iz njega se izvući.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju večernjeg lista!

Ne propustite i druge teme:

- Teniska revolucija: Kamere umjesto sudaca, četiri gema, neće biti neca
- Kupci se šokiraju kad vide da jogurt prodajemo za samo 10 lipa
- Pobjegao sam iz brazilskog zatovra u kojem je gore nego kod vragova
- 12000 više nezaposlenih nego mjesec prije - na burzi 180 tisuća ljudi
- Svi su predsjednički izbori u Hrvatskoj dosad pokazali da na njima ne pobjeđuje kandidat vladajuće opcije

 

Ključne riječi

Komentara 14

AM
AMD------------------------
00:06 05.11.2017.

nacija je u kanadi,usa,australiji,zapadnim zemljama eu a taj narod u hrvatskoj motaju otvoreni antihrvati i dzepoljubi.

DU
Deleted user
22:29 04.11.2017.

Trebalo bi Beru pitati kakvo je stanje nacije. S obzirom na to da je u mjesec dana naučio tek jednu rečenicu, rekao bi da je sve petljanje i muljanje, a onda bi zabunom Beljaka upitao kolika mu je plaća.

SI
Sirmen80
07:34 05.11.2017.

Stanje nacije je primjereno za Apsurdistan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije