Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVOPROLIĆE SA 7 HITACA Usmrtio Branka Mijića (41) koji mu je oteo sve

U zlatarnici ubio kamatara

23.01.2009.
u 15:00

ZAGREB – S čak sedam hitaca iz pištolja u prsa u zlatarnici Zagreb u središtu metropole osumnjičeni zaposlenik Ivica Ivanda (31) ubio je kamatara Branka Mijića (41) koji mu je, kako doznajemo, tijekom višegodišnjeg maltretiranja oteo svu imovinu. Krvoproliće se dogodilo u 14.20 sati u Margaretskoj ulici 2, potvrdila nam je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba.

Galerija: Policijski očevid u Margaretskoj ulici


Šokirani zlatar
Kako doznajemo, Ivanda je jučer rekao Mijiću u zlatarnici da nema novca, pa je Mijić odgovorio: “Uzet ću ti onda zlato, pa se ti objašnjavaj sa šefom!” Žrtvi kamatarenja, kojoj je Mijić oteo kuću i svu imovinu, prekipjelo je, pa je izvadila pištolj i zapucala. Kada je stigla policija, u zlatarnici je zatekla stravičan prizor – sve je bilo puno krvi. Prema neslužbenim informacijama, u vrijeme ubojstva u zlatarnici je bio i vlasnik, dugogodišnji zagrebački zlatar kojega znanci zovu Ljuz. Budući da je svjedočio ubojstvu, bio je u šoku te je odvezen vozilom Hitne pomoći u bolnicu. Očevici tvrde da je vlasnik zlatarnice odmah nakon ubojstva otišao popiti vode u obližnji kafić Maraskino.

Ivicu Ivandu policija je zatekla na mjestu ubojstva te je priveden u I. PP na kriminalističku obradu. Nije ni pokušao bježati ni skriti pištolj iz kojega je pucao. Prolaznici su vidjeli muškarca koji je izašao iz zlatarnice vičući: “Bježite, bježite, pucat će!” Jedna očevitkinja, koja je čula četiri hica i pozvala policiju, vidjela je komešanje u zlatarnici.


Foto: Večernji List

Policija je potpuno zatvorila kratku Margaretsku ulicu od Trga Petra Preradovića do Ilice. Upućeni govore da je Mijić često dolazio u zlatarnicu k I. Ivandi po novac. Vozio je luksuzni mercedes, a kada je naručivao ferrari, platio ga je prije isporuke kako bi mu što prije stigao. Mijić je 20. veljače 1988. ispred svoje autolimarske radionice u Drinskoj ulici 10 u Zagrebu, nakon sukoba s mušterijom zbog cijene popravka, ubio nožem policajca Iliju M. (38), pa pobjegao u Italiju. Ubrzo je bio uhićen u Milanu.

Prijetila smrtna kazna
Nije bio izručen jer mu je u bivšoj SFRJ prijetila smrtna kazna. Kod nas je u odsutnosti prvo osuđen na 15 godina zatvora, pa na osam. Talijani su ga osudili na 11 godina i četiri mjeseca zatvora, a nakon žalbe na sedam godina. Na kraju je ta kazna bila promijenjena u uvjetnu, pa je nakon pet godina pušten na slobodu. Potom je otišao u Njemačku i uhićen je u veljači 1993. te izručen Hrvatskoj. Odvjetnici su tvrdili da mu se ne može dvaput suditi za isto djelo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije