Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2000 hodočasnika

U Voćinu održano 4. hodočašće branitelja, vojnika i policije

vocin
Policija
14.12.2012.
u 15:51

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja za 47 ubijenih civila u Voćinu 13.prosinca 1991.

U Voćinu se u četvrtak okupilo oko 2000 promrzlih hodočasnika i vjernika da bi odali počast za 47 ubijenih civila u Domovinskom ratu. Svetu misu u novosagrađenoj voćinskoj crkvi predvodio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević. Hodočasnici,vjernici i članovi obitelji ubijenih civila okupili su se na 4. hodočašću, koje svake godine predvode hrvatski branitelji, vojska i policija u svetištu "Gospe Voćinske", i to kako bi poručili da se taj zločin nikada ne smije zaboraviti.

Civile su 13. prosinca,1991. ubili pripadnici paravojne formacije jugoslavenske vojske. Ovom mnogobrojnom hodočašću prisustvovali su vjernici i hodočasnici iz cijele Hrvatske, a ponajviše ih je bilo iz virovitičko-podravske županije i požeške biskupije. Mnogobrojne delegacije pred Spomen-obilježjem položile su vijence i zapalile svijeće preminulima, a među ostalima i delegacija virovitičko-podravske policije. Mario Župan sa svojim suradnicima uime Ministarstva unutarnjih poslova poručio je da se ovakav zločin ne smije ponoviti ni zaboraviti.

>>Policajci prepješačili 40 km u znak sjećanja na nevine žrtve rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije