Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro kasum cana

U prijateljičin stan došao je s votkom, a nađen je i sumnjivi prah

nagrade Vladimir Nazor
Matija Habljak
22.02.2011.
u 22:47

Posljednji su ga put susjedi vidjeli dva dana prije smrti, a iz stana je tada dopirala glasna romska glazba. “Znate, to kad se pusti, sljedeće naselje to čuje”, rekla je jedna susjeda

Kad je Željka Matković (33), novinarka i bivša djevojka pjevača Gorana Bare, u jednom trenutku u noći na utorak vidjela kako Kasum Cana (43), boem, aktivist i borac za romska prava, slikar, umjetnik, član Hrvatskoga društva pisaca... leži bez svijesti, pretpostavila je da je zaspao. Novinarka nije odmah shvatila da je njezin prijatelj iznenada umro tijekom noći u stanu u Šišićevoj ulici u novozagrebačkom naselju Utrini. Te noći stigao je u njezin stan, navodno na proslavu rođendana. Od prijatelja je, kako smo doznali, tražio da mu nabave dvije boce votke i ružičastu kravatu.

Do 15.20 sati mislila da spava

Međutim, u utorak u 15.20 sati shvatila je da Kasum Cana ne daje znakove života. Pozvala je Hitnu pomoć koja je na mjestu događaja mogla ustanoviti samo njegovu smrt. Pozvana je i policija koja je obavila očevid u novinarkinu stanu. Beživotno tijelo romskog umjetnika prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu na kojem će obdukcijom ustanoviti točan uzrok smrti. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti. Neslužbeno smo doznali da je u stanu nađen sumnjiv bijeli prah. Kasum Cana nije bio poznat kao narkoman. S druge strane njegova prijateljica Željka Matković bila je nekoliko puta u središtu medijske pozornosti zbog svog načina života.

Ljubazan, ali bučan

Susjedi u Šišićevoj ulici u Novom Zagrebu, u kojem živi Ž. Matković, kažu da nisu iznenađeni.

– S obzirom na njezinu pojavu, ljude koji je posjećuju i priče koje kruže, ovo nas nije zateklo – komentirali su.

– Takvi ljudi, kakvi su dolazili u njezin stan, rijetko se druže s nama, normalnim ljudima – rekli su stanari.

Jučer smo pred ulazom u stan preminulog boema u Vankinovoj ulici u Zapruđu, u kojem je registrirana i njegova udruga Centar kulture Roma, zatekli i policajca koji je čekao svoje kolege da obave pretragu. Susjedi pamte Canu kao ljubaznog, ali kažu da se iz njegova doma često čula buka. Posljednji su ga put vidjeli dva dana prije smrti, a iz stana je tada dopirala glasna romska glazba.

– Znate, to kad se pusti, sljedeće naselje to čuje. A imao je i posjetitelje – objasnila nam je jedna susjeda. Policija se pred njegovim stanom pojavila u utorak popodne.

– To je stan od 30-ak kvadrata. Prvo je tu živio sa ženom, a i četvero njihove djece tu se rodilo. Slike je sušio vani, na stubištu. Nije bio neki suprug. Znao je i zagalamiti. Imao je ispade. Dobio je stan od bivšeg vlasnika jer je navodno nekakve poslove “odrađivao” za njega. Sa suprugom se razišao, a stanom se i dalje koristio. Često smo ga viđali u društvu različitih žena. U stanu baš i nije često boravio. Samo je prespavao, a običavao je “zujati” okolo – ispričala je susjeda.

Ključne riječi

Komentara 39

UT
utatica
23:19 22.02.2011.

POKOJ VJEČNI DARUJ MU GOSPODINE I SVJETLOST VJEČNA NEKA MU SVJETLI

MI
Milkica
18:11 23.02.2011.

Da se čovjek zove Goran Bara, onda bi se sve dogodilo u stanu (bivše) djevojke Gorana Bare, ali on se zove Goran Bare, pa se je i stan bivše djevojke Gorana Bareta. Haj\'te vi malo u školu ako se mislite baviti pisanjem. Pljuc.

ZH
zhgfrfz
16:41 24.02.2011.

da se nije preprcao ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije