Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA SE NA DHKP-C

VIDEO U napadu na sud u Istanbulu ubijeno dvoje napadača, ozlijeđeno šest osoba

Shooting in front of Istanbul courthouse
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/3
06.02.2024.
u 11:53

U incidentu je ozlijeđeno šest osoba, uključujući tri policajca.

Dvije osobe ubijene su u utorak ujutro prilikom pokušaja napada na zgradu suda uda u Istanbulu, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya. Muškarac i žena ubijeni su tijekom "pokušaja napada" na sigurnosnu kontrolnu točku u zgradi suda u Caglayanu u 11:46 po lokalnom vremenu.

U incidentu je ozlijeđeno šest osoba, uključujući tri policajca.

'Čestitam našim herojskim policajcima. Našim ozlijeđenima želim brz oporavak”, objavio je ministar na društvenim mrežama.

 

Snimka kamere koju je objavila turska državna novinska agencija Anadolu pokazuje kako su napadači ubijeni u dvorištu zgrade. Prve informacije govore o tome da su muškarac i žena pucali na policiju prije nego što su ubijeni, piše ABCnews.

FOTO Napad na zgradu suda

Shooting in front of Istanbul courthouse
1/3

Yerlikaya je tvrdi kako su napadači navodni članovi Fronte revolucionarne narodnooslobodilačke stranke ili DHKP-C, krajnje ljevičarske skupine koja se u Turskoj, Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji smatra terorističkom organizacijom. Istraga koja je u tijeku će potvrditi sve okolnosti napada.

VIDEO Napad na zgradu suda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije