Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.07.2014. u 14:00

Do kada će nam nacionalna strategija ovisiti o vremenskim (ne)prilikama?

Alarmantnim je Dnevnik Nove TV ocijenio državni proračun koji grca u minusu. Ironično su se osvrnuli i da Vlada još uvijek ne zna kolikih je točno razmjera proračunska rupa te zaključili kako svi očiju punih nade gledamo u nebo i držimo fige za još jednu uspješnu turističku sezonu. Potvrdio je to i sam ministar financija otvoreno priznajući kako sve nade u punjenje državne blagajne polaže u turističke kune.

A festivali, koji su se kao prve uzdanice pobožno čekane turističke sezone, s pravom našli u minutama središnje informativne emisije, i koji su zaduženi za turistički bum u Tisnom i Splitu, dakako, imaju i svojih "sabotera" ­ iznajmljivača i ugostitelja koji su pohlepno cijene digli nebu pod oblake ne bi li tisućama turista koji u Lijepu Našu dolaze samo zbog festivala oteli koju kunu više, tu su i oni kojima smeta gužva i buka u špici sezone?!, oni koje brine nemoralno ponašanje turista... Srećom, takvi su u manjini, većina je shvatila da su festivali, osim što su najbolja reklama za našu zemlju kao turističku destinaciju, idealna prilika za dodatnu zaradu u inače prilično siromašnom dijelu sezone.

A domaći hidrometeorološki stručnjaci kao da su u dosluhu s Vladom, hrabro predviđaju dugo toplo ljeto, nesnosne vrućine i hlađenje u moru kao idealan scenarij liječenja. Problem je što svi kao da zaboravljaju da ipak većinu naših turista čine domaći gosti, a oni (mi) su u sličnoj situaciji kao državni proračun ­ do grla u dugovima.

PLUS

Andrija Jarak i o sportskim aferama, konkretno namještanju utakmice s Kamerunom, izvještava nijansu bolje od kolega i to samo zato što uvijek ima sve strane priče.

MINUS

Mićo Dušanović, znamo svi, ima osebujni stil prenošenja mečeva iz Wimbledona, ali ovo što je sinoć radio prenoseći Čilićev meč, prešlo je granicu svakog ukusa.

>> Dosta nam je vijesti od kojih se trese država

Komentara 2

DU
Deleted user
08:22 04.07.2014.

Dok god razne "perjanice" hrvatskog turizma kao sto je na primjer Valamar (kojega nas bajni ministar turizma kuje u nebesa) deru goste do gaca (samo jedan primjer: u Valamarovim objektima u Porecu 1 deci vina kosta od 23 kune na dalje!!!) hrvatski turizam ce polako ali sigurno propadati!!!

KR
kreont
15:58 03.07.2014.

Baš gledam već mjesec dana po plaži. Pa to su sve siromasi što dolaze kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije