Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ksenofobni komentar

Trump odbrusio kongresnicama: 'Vratite se odakle ste i došle'

Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.07.2019.
u 21:23

Zanimljivo je promatrati kako 'progresivne' demokratske kongresnice, koje su došle iz zemalja čije su vlasti čista katastrofa - napisao je na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump poručio je skupini demokratskih kongresnica, koje su većinom rođene u SAD-u, "da se vrate i pomognu popraviti uništena i zločinom zahvaćena mjesta iz kojih su i došle", a taj su njegov komentar demokrati ocijenili rasističkim i ksenofobnim.

"Zanimljivo je promatrati kako 'progresivne' demokratske kongresnice, koje su došle iz zemalja čije su vlasti čista katastrofa ... zlobno govore građanima Sjedinjenih Država ... kako treba voditi našu državu", napisao je Trump na Twitteru u tri različita komentara.

Iako nije naveo imena, Trump se, kako se čini, referirao na Alexandriu Ocasio-Cortez demokratkinju iz New Yorka, Ilhan Omar iz Minnesote, Ayannu Pressley iz Massachusettsa i Rashidu Tlaib iz Michigana - skupinu 'progresivnih' zastupnica koje su poznate po kritikama upućenim Trumpu, ali i aktualnom vodstvu Demokratske stranke u Kongresu.

Među njima je jedino Omar, čija je obitelj napustila Somaliju i stigla u Minneapolis 1997., rođena izvan SAD-a.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, unatoč unutarstranačkim svađama s članicama te grupe, u nedjelju ih je branila zajedno sa svojim kolegama demokratima. Nazvala je Trumpove komentare "ksenofobnima".

"Kada Donald Trump kaže četirima zastupnicama u Kongresu da se vrate u svoju zemlju, potvrđuje da njegov plan da 'ponovno učini Ameriku velikom' zapravo znači da ju ponovno učini bijelom", napisala je Pelosi na Twitteru.

"Spadam li i ja u predsjednikovu kategoriju?", upitao se američki senator Dick Durbin u CBS-ovoj emisiji "Face the Nation" spomenuvši da njegova obitelj ima litvansko porijeklo.

"Hvala nebesima", rekao je referirajući se na životni put Omar koja je od izbjeglice postala kongresnica, i jedina je muslimanka u Kongresu uz Tlaib. "To je ono što Amerika smatra snom. Predsjednik ne bi smio umanjivati vrijednost toga", rekao je Durbin.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Viktor999
Viktor999
22:41 14.07.2019.

Bravo Trump, to što su dotične rođene u SAD-u ne daje im automatski pravo da rade protiv interesa države a nasilna nekontrolirana i ilegalna migracija je sigurno protiv interesa svake normalne države.

TE
TEUTA
22:11 14.07.2019.

Pa i u Africi vecina su crnci. U Hrvatsku, Rusiju itd. Bijeli. U Kini zuti. Jel su sve te drzave rasisticke !? Glupost bolesnih liberala.

ZI
zimerman
22:34 14.07.2019.

Svaka cast Trumpu .Njih sve četiri mrze SAD a naročito muslimanka iz Somalije nju je na vlast postavilo Muslimansko bratstvo ci je cilj uvođenje serijatskog zakona ,uništavanje zapadne civilizacije i kršćanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije