Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Traže vještaka koji će vještačiti mladića

Zavadlav će u BOLS-u biti smješten do daljnjeg, a hoće li s nekim dijeliti bolničku sobu, ovisi o sigurnosnoj procjeni.
15. siječnja 2020. u 06:47 2 komentara 1029 prikaza
Filip Zavadlav stigao u u Zatvorsku bolnicu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Filip Zavadlav (25) pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak navečer iz Splita je dovezen u Zagreb. Smješten je u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS), a jučer se tražio psihijatar koji ga je trebao pregledati.

Split: Vlasnica stana u kojem je živio Filip Zavadlav STANODAVKA UBOJICE 'Došao je na preporuku časne sestre. Nitko ga nije slušao, sve dok nije uzeo kalašnjikov''

– Prema mojim informacijama, Filip nije dobro. Sada kad je prevezen u zatvorsku bolnicu, njegova sigurnost nije ugrožena, a je li bila dok je bio u Splitu, o tome ne želim špekulirati. No neuobičajeno je da se netko odmah iz pritvorske jedinice prebaci u BOLS – kazao je jučer Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava (25).

Šerića je za odvjetnika angažirala Facebook-grupa “Pravda za Filipa”, a članovi te grupe u ponedjeljak navečer pozivali su članove da se u 22 sata nađu pred BOLS-om i Zavadlavu pruže podršku. Kako je on došao u 22 sata u Bolnicu očito je da su članovi grupe “Pravda za Filipa” znali točno vrijeme njegova dolaska. No na koncu od podrške nije bilo ništa, jer se pozivu, ako je suditi po prizorima ispred BOLS-a u ponedjeljak navečer, nije odazvao nitko.

Pogreb Marina Bobana, jednog od ubijenih u ubilačkom pohodu NA LOVRINCU Pokopan Marin Boban (24), žrtva krvavog pohoda Filipa Zavadlava

Zavadlav će u BOLS-u biti smješten do daljnjeg, a hoće li s nekim dijeliti bolničku sobu, ovisi o sigurnosnoj procjeni. Dok bude boravio u zatvorskoj bolnici, Zavadlava će pregledati liječnici, a ako se ispostavi da za preglede koje treba obaviti u zatvorskoj bolnici nema uvjeta, odvest će ga u neku od zagrebačkih bolnica. To isto vrijedi i za psihijatrijsko vještačenje, koje će se obaviti ili u BOLS-u ili u Vrapču. O tome kakav bude nalaz vještačenja, ovisit će i hoće li se Zavadlavu suditi kao ubrojivoj ili neubrojivoj osobi.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • herojulice:

    Bilo bi lijepo, kada bi bilo moguće da se sutkinja Šupe može zakonski natjerati da bude vještak nesretnom mladiću i primjeni sve zakone i ovlasti iz slučaja Horvatinčić uključujući i vještake iz istog slučaja.

  • Avatar DragorTr
    DragorTr:

    Ja se nadam da ce Filip biti kaznjen. Ipak je kalasnjikom pucao na javnom jako prometnom mjestu, i ugroziio druge ljude. Pri izricanju kazne treba uzeti u obzir 3 olakotne okolnosti. 1. Filipovo psihicko stanje u tenutku pocinjenja djela. 2. ... prikaži još! Okolnosti koje su dovele do pocinjenja inkriminiranog djela. 3. Nije bilo povrijedjenih ni mrtvih medju ljudima. Stoga bi adekvatna i jedina pravedna kazna kazna za Filipovo djelo tebala biti; 1. Minimalno 30 godina placenog rada za opce dobro, na poslovima i zadacima inspektora za suzbijanje zloupotrebe oponjih droga u MUP-u RH, sa pocetkom pripravnickok staza u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. 2. Obavezna vojno-policijska obuka u svim taktikama upotrebe pistolja i revolvera, (da sljedeci puta na poslu na javnom -prometnom mjestu be upotrebljava automatsko oruzje). Tako bi Filip po zakonima prane drzave, miru i redu doprinuo više od tisuca skolovanih policajskih inspektora kojima u Splitu, Dalmaciji i cjeloj Hrvatskoj, izmicu paznji krupni dileri narkotika i mreze njihovih poslusnika koji za njih dilaju narkotike po ulicama i drugim javnim jestima te privatnim objektima.