Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Boris Milošević iznio obranu u USKOK-u. Nobilo: Nema dokaza da je nekog poticao na kazneno djelo

Zagreb: Boris Milošević odlazi nakon ispitivanja dok se njegov odvjetnik Nobilo obratio medijima
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/10
07.07.2022.
u 12:06

Riječ je o istrazi koju je USKOK inicijalno pokrenuo protiv Darka Horvata, što je Andreja Plenkovića natjeralo na rekonstrukciju Vlade. Tolušić  i Josip Aladrović su zbog toga nedavno ispitani u USKOK-u, a sad je red došao na Miloševića

Tomislav Tolušić, bivši ministar u Vladi Andreja Plenkovića zadnji je politički kapitalac koji se našao na meti istražitelja. Jer jutros je policija, po nalogu Ureda europskog  javnog tužitelja (EPPO)  pokucala na vrata njegove obiteljske kuće u Virovitici. Večernji doznaje da mu se kuća pretražuje zbog tzv. vinske omotnice, ali i zbog još nekih stvari koje su tijekom izvida oko njega zainteresirali EPPO. Uz Tolušića je uhićen još jedan zaposlenik tijela državne uprave, doznaje se u policiji. U priopćenju su potvrdili i da po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u subvencijsku prijevaru, zlouporabu položaja i poticanje na to nedjelo.

A dok je policija pretraživala Tolušićevu kuću, Boris Milošević, bivši SDSS-ov potpredsjednik Vlade, oko 11 sati došao je u USKOK kako bi dao iskaz. Oko sat vremena Milošević je iznosio obranu i zanijekao krivnju. Njegov odvjetnik Ante Nobilo rekao je da nema dokaza da je nekog poticao na kazneno djelo. Nobilo je također istaknuo da je istraga po stanju spisa pri kraju.

Riječ je o istrazi koju je USKOK inicijalno pokrenuo protiv Darka Horvata, što je Andreja Plenkovića natjeralo na rekonstrukciju Vlade. Tolušić  i Josip Aladrović su zbog toga nedavno ispitani u USKOK-u, a sad je red došao na Miloševića.

07.07.2022., Zagreb - Boris Milosevic s odvjetnikom Antom Nobilom stigao je u USKOK na ispitivanje Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Radi se o aferi "Po babi  i stričevima" u kojima su osim troje ministra još osumnjičeni i Vladimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja, Katica Mišković, ravnateljica uprave,  Ana Mandac, nekadašnja Horvatova desna ruka te Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac, koji je na zadnje lokalne izbore izašao kao nezavisni kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret.

Horvat se sumnjiči da  je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s Anom Mandac,  nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Što se tiče Miloševića i Tolušića, oni se sumnjiče da su urgirali za tvrtke za koje su bili zainteresirani. Aladrovića se sumnjiči da 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) urgirao za dva nezakonita zapošljavanja. U toj istrazi Tolušić poriče krivnju. 

>> VIDEO Horvat nakon izlaska iz zatvora: Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime

Komentara 5

Avatar Nlnja
Nlnja
09:47 07.07.2022.

Svaki tjedan u Remetinec hadezeovac jedan.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
15:13 07.07.2022.

Aboliralo ga.

Avatar transdanubier
transdanubier
15:05 07.07.2022.

kad si pripadnik manjine "bažanskog naroda" onda si nepogrešiv i nevin sve do smrti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije