Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na redu glasanje u Saboru

MIP jednoglasno za skidanje imuniteta Borisu Miloševiću

Zagreb: Boris Milošević dao je izjavu medijima nakon Koalicijskog sastanka u Vladi
Josip Regovic/PIXSELL
21.06.2022.
u 13:23

Sabor bi, pretpostavlja se, o skidanju imuniteta Miloševiću mogao glasovati 1. srpnja. Nakon toga bi i Milošević trebao biti ispitan u Uskoku koji će potom odlučiti o podizanju optužnice.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je jednoglasno dalo odobrenje Saboru za vođenje kaznenog postupka protiv Borisa Miloševića.

Naime, MIP-u je prošlog tjedna stigao DORH-ov zahjev za skidanjem zastupničkog imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću koji se nakon odlaska iz Vlade vratio u saborske klupe. MIP je stoga danas održao sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda koja je glasila - rasprava o zahtjevu za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Borisa Miloševića, zastupnika u Hrvatskom saboru. Sjednica je trajala kratko i mišljenje Povjerenstva doneseno je jednoglasno, što nam je potvrdio i predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

- Na sjednici smo imali samo jednu točku dnevnog reda. Rasprava je trajala svega 15-ak minuta i donijeli smo jednoglasnu odluku koja u formi našeg prijedloga ide na plenarnu sjednicu Sabora koja će se, nadam se, održati idući tjedan. Ako sve bude tako, onda bi se o tom našem prijedlogu i konačnom skidanju zastupničkog imuniteta Borisu Miloševiću u Saboru moglo glasati idućeg petka - kazao nam je nakon današnje sjednice MIP-a njegov čelnik Robert Jankovics.

Neslužbeno smo pak doznali da se tijekom današnje sjednice za raspravu javio jedino jedan član MIP-a, i to Daniel Spajić iz Domovinskog pokreta. Kako doznajemo on i nije govorio o Borisu Miloševiću već je njegovo izlaganje bilo usmjereno više na mišljenje njegove stranke o koaliciji na vlasti. Kada smo ga pitali za Spajićevo izlaganje, Jankovics je samo ponovio da je odluka MIP-a o skidanju imuniteta Borisu Miloševiću donesena jednoglasno.

Komentara 1

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
20:23 21.06.2022.

kukulele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije