Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
san antonio

Teksašanka zamalo izbačena iz škole jer nije htjela nositi čip

Dario Cvitanić
Foto: Reuters
1/2
26.11.2012.
u 09:11

Okružni sud spriječio je izbacivanje jer bi se time kršila vjerska prava učenice

Tinejdžerka iz Teksasa umalo je izbačena iz škole jer je iz vjerskih razloga odbila nositi osobnu iskaznicu s ugrađenim računalnim čipom, piše RT. Okružni je sud školi iz San Antonija zabranio prebacivanje Andree Hernandez jer se time krše njezina vjerska prava i sloboda govora.

Učenici škole od rujna su morali početi nositi kartice pomoću kojih učitelji mogu bolje voditi evidenciju o dolasku na nastavu i kako bi uvijek znali gdje se učenici nalaze, što bi školi osiguralo više sredstava. Andrea se odmah usprotivila novim pravilima. Njezin je otac iskaznice usporedio s brojem zvijeri u Otkrivenju, posljednjoj knjizi Biblije, prenosi BBC.

– Učitelj mi je rekao da neću moći glasovati jer nemam odgovarajuću iskaznicu. Imala sam svoju staru učeničku iskaznicu za koju su nam rekli da će biti valjana tijekom čitave četiri godine školovanja. On je rekao da trebam novu iskaznicu s čipom kako bih glasovala – rekla je Andrea.

Komentara 5

GO
Gospon
10:50 26.11.2012.

gledao orwella?

Avatar Alfons_x
Alfons_x
11:15 26.11.2012.

26.11.2012. u 10:50h Gospon je napisao/la: gledao orwella? ::::::::: Gospon ne treba se čovjek praviti pametan.....pametan ili jeste ili nije, kužiš? Znači ako jesi, tada dobro znaš na što sam mislio, no ako nisi tada ti ni dragi bog nee može pomoći zar ne? Dakle, "gledao Orwela" je osvrt na film koji je snimio, o kojem priča rezonanca, iako sam mogao za lokalne dušebrižnike ispravno napisati "gledao orwelovo djelo"

Avatar Jana
Jana
09:29 26.11.2012.

Slažem se sa Andreom Hernandez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije